Nyhed

Nyt i Till Lindemann-sagen: Advokater kommer med ny udtalelse – bandets kontor udsat for hærværk

Advokaterne Schertz og Bergman, der repræsenterer Till Lindemann, kommer med en ny og opsigtsvækkende pressemeddelelse. Kayla Shyx tager stilling på ny, ligesom den endnu større tyske YouTuber Rezo. Derudover er Rammsteins firmakontor blevet udsat for hærværk i Berlin.

Der er i de sidste par uger sket meget i sagen om Rammstein-sanger Till Lindemann, der er blevet beskyldt for seksuelle krænkelser af kvinder til såkaldte after-afterpartys ved gruppens koncerter. Vi bringer en opsummering af den seneste udvikling.

Berlins statsadvokat har startet en efterforskning (LINK) imod Till Lindemann, og Rammstein-trommeslager Christopher Schneider har delvist distanceret sig fra sin forsanger i en offentlig udtalelse (LINK).

Irske Shelby Lynn, der fik hele #MeToo-sagen imod Till Lindemann i gang (LINK) og beskyldte Lindemann for seksuelle krænkelser (LINK), klagede til det litauiske politi, fordi man her i første omgang ikke ville efterforske hendes beskyldninger yderligt. Denne afvisning er nu blevet bekræftet af den litauiske anklagemyndighed i Vilnius, der i sin pressemeddelelse blandt andet skriver, at man "ikke kunne finde objektive kendsgerningsbeviser, der bekræfter at kvinden (red. Shelby Lynn) har været udsat for kropslige eller sjælelige krænkelser, eller at hun var blevet tvunget til at tage stoffer eller røvet.". (LINK)


I mellemtiden har den tyske YouTuber Kayla Shyx offentliggjort endnu en video, hvor hun bekræfter, at Lindemanns advokater, Schertz og Bergman, har sendt en indtrængende henstilling til hende om at slette videoen. Dette gør hun dog ikke og kritiserer samtidigt, at folk laver gaslightning imod potentielle/eventuelle ofre for seksualiseret vold og stiller spørgsmålet om pro og kontra omkring at gå til politiet og give til protokols, at man er blevet et offer. Det er, for Kayla Skyx at se, en "syg tankegang" at mene, at disse kvinder går efter "fame" ved at komme med beskyldninger om krænkelser.

 

En endnu større tysk YouTuber, Rezo, med knap 1.100.00 følgere offentliggjorde allerede for tre uger siden en yderst differentieret video, hvor han dissekerede sammenhængene på en yderst saglig måde.


I går tirsdag er der sket et angreb på Rammsteins firmakontor i Berlin. (LINK) Det tyske politis efterretningstjeneste "Staatsschutz" efterforsker sagen efter ukendte kastede sten og farvebomber mod bandets kontor i Berlin-Reinickendorf. Det er efterretningstjenesten, der efterforsker, da en politisk motiveret baggrund ikke kan udelukkes. 

Efter pressemeddelelsen fra den litauiske anklagemyndighed har Till Lindemanns advokater, Schertz og Bergman, offentliggjort nedenstående pressemeddelelse (LINK):

"Anklagemyndigheden i Vilnius lukker foreløbige undersøgelser


Retsmedicinsk rapport i sagen om Shelby Lynn antyder årsagen til ulykken var uden ekstern påvirkning

Som advokater for Till Lindemann (se vores pressemeddelelse fra 8. juni 2023) informerer vi om den seneste udvikling:

1.


Den offentlige anklagemyndighed i Vilnius (Litauen) har droppet efterforskningen iværksat af Shelby Lynns klage og bekræfter derved den tidligere afgørelse fra det lokale politi. Shelby Lynn hævdede, at hun var blevet bedøvet ved Rammstein-koncerten i Vilnius den 22. maj 2023. Dagen efter fandt hun adskillige blå mærker på sin krop, hvilket tydede på påstået fysisk mishandling. Shelby Lynn havde offentliggjort disse billeder sammen med en video på Twitter.

Anklagemyndigheden i Vilnius begrundede deres beslutning om at stoppe sagen med, at efter at have hørt et vidne og analyseret data og dokumenter, blev der ikke fundet objektive faktuelle beviser til støtte for Shelby Lynns udtalelser.

2.


For yderligere at afklare fru Lynns påstande, indledte vi vores egne undersøgelser for vores klient. Instituttet for Retsmedicin på Universitetshospitalet i Köln fik til opgave at vurdere fotografierne og videoklip offentliggjort af fru Lynn for at fastslå, hvad der kunne have forårsaget de der viste skader. Det bør især vurderes, om skaderne kan henføres til fysisk mishandling. Ifølge instituttets direktør, prof. dr. Markus Rothschild, optagelserne tyder på en ulykke uden ydre påvirkning som den mest sandsynlige årsag. Det fremgår specifikt af rapporten:

"Alt i alt taler morfologien og lokaliseringen af de dokumenterede skader mere for en tilfældig hændelse, uden at en ydre påvirkning helt kan udelukkes på baggrund af fundene. Fra et retsmedicinsk synspunkt er fundene dog ikke typiske af ydre påvirkning.

Ud over det under 4.1. fremlagte er der især ingen indikationer på seksualiseret vold som årsag til de af vidnet dokumenterede skader. Dog kan her heller ikke seksuel krænkelse eller voldtægt udelukkes på baggrund af skadesfundene. Omvendt var der heller ingen beviser for seksualiseret vold."


3.

I mellemtiden har advokaten Prof. Dr. Björn Gercke haft mulighed for at inspicere akterne i den foreløbige undersøgelse, der er udført af Berlins anklagemyndighed. Inspektionen bekræftede tidligere pressemeddelelser, ifølge hvilke efterforskningen ikke var baseret på strafferetlige klager fra påståede ofre. Anmeldelserne kommer fra ikke-involverede tredjeparter, som udelukkende baserer deres anmeldelser på medierapporter og påstande fra sociale medier. Endvidere afslørede inspektionen af ​​sagsakterne, at der ikke er objektive beviser, der kan støtte, at vores klient har begået de påståede forbrydelser.

4.


Som allerede annonceret i pressemeddelelsen af ​​8. juni 2023, griber vi ind på vegne af vores klient mod utilladelig rapportering og usande kendsgerninger i medierne eller på sociale netværker.

Vi har blandt andet ansøgt om et påbud til Hamborgs regionale domstol på grund af rapporten i SPIEGEL nr. 24 af 10. juni 2023. Krænkelsen af ​​vores klients privatliv, offentliggørelse og formidling af usande faktuelle påstande samt uantagelig indberetning af mistanker påtales. En afgørelse ventes i løbet af de næste par dage.

YouTuberen Kayla Shyx (rigtige navn: Kaya Loska) blev advaret i forbindelse med sin YouTube-video fra den 6. juni 2023. Som svar på dette udstedte hun en ophørserklæring til vores klient på to punkter. Hvis den ønskede ophørserklæring ikke er afgivet, anmoder vi om, at der udstedes et midlertidigt påbud for vores klient.


I Schweiz blev blandt andet Ringier AG advaret på grund af rapporteringen på www.blick.ch af 18. juni 2023 (titel: "Har Alena M. også rekrutteret kvinder til Lindemann i Bern?"). Efter en advarsel udstedte forlaget en omfattende ophørserklæring til vores klient. Artiklen kan ikke længere tilgås via hjemmesiden.

Kontaktoplysninger:

Advokat Simon Bergman
Schertz Bergmann Rechtsanwälte PartG mbB
Kurfurstendamm 53, 10707 Berlin
E-mail: [email protected]
Telefon: 030/88 00 15-0


Advokat Prof. Dr. Christian Schertz
Schertz Bergmann Rechtsanwälte PartG mbB
Kurfurstendamm 53, 10707 Berlin
E-mail: [email protected]
Telefon: 030/88 00 15-0"

GAFFA vil fortsat følge sagen tæt.

ANNONCE