Nyhed

Graham Nash kommer til Danmark

Den britiske rocklegende besøger Jylland til august

Det er et stykke omvandrende rockhistorie, som lægger vejen forbi Danmark, når 81-årige Graham Nash giver koncert Tønder Festival til august. Den britiske sanger og sangskriver debuterede med gruppen The Hollies for tres år siden - og skrev sig endnu mere eftertrykkeligt ind i rockhistorien med trioen Crosby, Stills & Nash og deres selvbetitlede debut fra 1969 og den ikke mindre mindeværdige opfølger Déjá Vu fra 1970.

Mens kollegaen Crosby gik bort tidligere på året i en alder af 81 år, er Nash til gengæld klar til at udgive sit første album i seks år. Det har fået titlen Now, udkommer til maj og sender Nash ud på en længere turné under overskriften Sixty Years of Songs & Stories. En forsmag på det kommende album er allerede udkommet i form af singlen "Right Now," som kan høres herunder.

Nash har besøgt Danmark ved adskillige tidligere lejligheder, både som solist, i duo-regi med David Crosby og med Crosby, Stills & Nash. Blot et lille halvt år efter deres ikoniske koncert Woodstock-festivalen i '69 gav Crosby, Stills & Nash koncert i Falkoner Salen i København - iøvrigt med on/off-fjerdemanden Neil Young med på holdet. Crosby, Stills & Nashs sidste koncert i Danmark fandt sted i Aarhus i 2015, hvor GAFFA kvitterede med fem stjerner.


"Trods en sektion i anden sæt, hvor hvert medlem af trioen præsenterer eget materiale, er det en aften i den fuldfede nostalgis tegn: Ingen politisk tale mellem numrene i aften, bare tre afslappede veteraner, som synes at hygge sig gevaldigt med at rulle bagkataloget ud, sådan en fredag aften i Jylland," hed det blandt andet i anmeldelsen, og videre:

"Og den fulde sal er i den grad med dem: Ad flere omgange er der stående applaus helt op til de øverste balkonrækker – og selvfølgelig får vi også "Suite: Judy Blue Eyes" fra debutalbummet til allersidst; som afrunding på en overbevisende tur gennem et af rockens klassiske bagkataloger. En fornøjelse."

Året efter gav Nash koncert i eget navn i Amager Bio - og til sommer er det altså atter en sjælden mulighed for at opleve det aldrende koryfæ på dansk grund. Samtidig løfter Tønder Festival sløret for yderligere en række navne, herunder irske Liam Ó Maonlaí, amerikanerne Margo Cilker, Joshua Ray Walker, Kelsey Waldon, og canadiske Willie Stratton.


Graham Nash fylder 70 år

 


 

ANNONCE