Nyhed

Rammsteins mangeårige pladeselskab udgiver ikke Till Lindemanns kommende soloalbum

Universal Music, som ellers har arbejdet sammen med Rammstein og Lindemann siden 1995, udgiver ikke sangerens næste album

Rammstein-sanger Till Lindemann udgiver den 3. november sit nye soloalbum, Zunge. Denne gang bliver det dog ikke i samarbejde med Universal Music Group, der ellers hidtil har distribueret og promoveret samtlige Rammstein-, Lindemann- (tidligere duoprojekt) og Till Lindemann-album og singler helt fra debuten i 1995, hvor selskabet dog hed PolyGram, men senere skiftede navn efter en fusion.

Den 8. september udgav Till Lindemann sin nye single “Zunge” og annoncerede samtidig albummet af samme titel.

Singlen var Lindemanns første udgivelse, efter at en række kvinder denne sommer har beskyldt ham for seksuelle krænkelser, hvilket Lindemann og Rammstein kategorisk har afvist. I slutningen af august valgte anklagemyndigheden i Berlin at indstille efterforskningen grundet mangel på beviser.


Nogenlunde samtidig med udgivelsen af singlen meddelte landsretten i Frankfurt am Main dog, at landsretten ser mistanken tilstrækkeligt bekræftet om, at Till Lindemann havde sex med koncertgængere imod deres vilje eller samtykke, ikke mindst på baggrund af de potentielle ofres erklæringer på tro og love.

Zunge-albummet kan kun forudbestilles via Rammsteins officielle fanshop, og dette rejste spørgsmål. Hverken Amazon.de eller EMP, der begge to tidligere har og havde eksklusive aftaler med eksempelvis Rammstein, har albummet til forudbestilling.

Nu bekræfter Universal Music Denmark, efter en forespørgsel fra GAFFA, at Universal Music Group ikke udgiver Till Lindemanns kommende album, der tilsyneladende udgives på Lindemanns eget selskab. På opfølgende spørgsmål angående en begrundelse for beslutningen omkring stoppe samarbejdet med Till Lindemann med og fra Zunge-udgivelsen, havde Universal Music Denmark ikke yderligere kommentarer. GAFFA har ligeså sendt forespørgsel til Universal Music Germany, men har ikke modtaget et svar på sin skriftlige henvendelse endnu. Skulle dette ske, ajourføres artiklen naturligvis.  

Om årsagen har noget at gøre med de i maj måned rejste beskyldninger fra den nordirske kvinde Shelby Lynn og siden af andre kvinder imod Till Lindemann, vides derfor ikke. 


Universal Music Germany udtalte dog i juni, at de midlertidigt stoppede promoveringen af Rammsteins udgivelser efter beskyldningerne mod Lindemann. 

For alle nævnte personer gælder uskyldsformodningen. GAFFA følger sagen fortsat tæt.

ANNONCE