Nyhed

TOBIAS RAHIM: "Vi lukker hele lortet i Tivoli!"

Pladsreservation til Rahims turnéafslutning åbner fredag - vi tæller ned med et tilbageblik på stjernens vilde år

Det er et vildt kapitel i dansk pophistorie som lukkes, når Tobias Rahim og hans band den 22. september sætter punktum for årets turné i Tivoli i København. Siden 2020 er Rahim steget op til folkelig popularitet - og i 2023 har han cementeret sin status med en lang række koncerter over hele landet.

Der bliver sandsynligvis rift om pladserne til koncerten i Tivoli senere på måneden - så det er en god idé at være klar ved tasterne på fredag (8/9) klokken 10.00, når det bliver muligt at reservere plads til koncerten.

Ligesom de øvrige Fredagsrock-koncerter henover sommeren er der gratis entré, når man først har betalt entré til Tivoli - men det er formentlig en god idé at reservere plads.


I en pressemeddelelse i forud for fredagens frigivelse af pladser, antyder arrangørerne endda, at der kan ske uventede ting på scenen den 22. september:

"Mon ikke Tobias Rahim vil slutte sin Tour 23 af med en kæmpe fest, og mon ikke der kommer nogle overraskelser undervejs i koncerten?," hedder det i en pressemeddelse. Her fortæller Rahim selv også om det øjeblik, han besluttede at runde sin sejrsrunde af i netop Tivoli: 

”Jeg gik en tur i Tivoli en sen nattetime, og der slog det mig: Tour 23 - vi lukker hele lortet i Tivoli," lyder det fra den 33-årige stjerne.


Vi har fulgt Rahim helt tilbage fra tiden med Camilo & Grande - her har vi samlet en otte vigtige stunder fra de forløbne måneders turné.

8. Wonderfestiwall, Bornholm, august 2023

"Om vi er på Roskilde eller på Bornholm, har stjernens bøn om solidaritet med sin fars folk en hel egen appel og modtages af en ny generation, som i Rahim har fået en ambassadør, der dels formidler æggende orientalske rytmer og giver sin fars baggrund og rejse langt fra sin kultur en ny egalitet. (Fra Torben Holleufers reportage)


7. Zaina meddeler sin afgang

Efter at have flankeret Rahim på scenen hele vejen gennem 2022 og '23 meddelte sangeren Zaina, at hun ville forlade bandet efter sommerens koncerter.

"Tobias, du vil altid være manden som lærte mig at flyve. Min store inspiration og mentor. Jeg havde ingen ide om at jeg ville få alt det og mere til, da vi blev enige om at spille sammen. Jeg er dig evigt taknemlig for at vise mig vejen og verden," skrev Zaina i et bevæget Instagram-opslag umiddelbart før bandets koncert på Smukfest i Skanderborg.


6. Koncert på Orange Scene, Roskilde Festival, juli 2023

"19:30. Orange er proppet. Det er et menneskehav. Man har samme fornemmelse af storhed som den historiske Arena-koncert i 2022. Ja man tænker endda det samme: Den her scene er heller ikke stor nok. Flankeret af sit fem personer stærke all star backing band tager Rahim de første spadestik til at opfylde profetien. Profetien om, at dansk popmusik vil finde en frelser, der kan lede flokken imod en bedre verden." (Fra Adam Bouttais seksstjernede anmeldelse)

Tobias Rahim på Roskilde Festival, 2023. Foto: Erling Brodersen
Rahim på Roskilde, juli 2023. Foto: Erling Brodersen.


5. Rock under Broen, Middelfart, juni 2023

"Det er en stor aften i Middelfart, muligvis den mest intense Rahim-koncert af de adskillige, jeg har overværet. Det føles som om, at Rahim ryster sig fri af den faste skabelon, hans koncerter så småt var begyndt at køre efter. Under ”Stimulanser” lægger han sig ned på sceneguldet og improviserer: 'De siger jeg ik' må freestyle mere / mine scener er blevet for store / at folk de vil cancelle min røv / hvis jeg siger noget beskidt om din mor / men jeg elsker din mor / den mad hun laver / og de gener hun har givet dig'." (Fra Espen Strunks reportage)

4. "Orange" sætter ord på Rahims genrejsning efter sygemeldingen i efteråret 2022


”'Vi tog i studiet for at gøre "Toget" færdig, og da den var færdig begyndte Arto at spille på sin guitar og så begyndte jeg at synge mine tanker ud,' udtalte Rahim i en pressemeddelelse i forbindelse med udgivelsen af sangen "Orange" i april og tilføjede:

'Når toget rammer dig hårdt, kan du være heldig at vågne med dig selv i god behold, og når man vågner sådan, så føler man orange'."

3. "Toget" sætter ord på Rahims angstanfald i efteråret 2022, marts 2023


Midt i sin arenaturné til landets fire største byer udgav Rahim den nye sang "Toget," indspillet i samarbejde med Barcode Brothers. "Har dealet med stress, dealet med angst / Dealet med coke, der smager som amfDe gode piger, de si'r jeg' haram / Jeg gi'r dem ret, jeg' ude af balance," lød åbningslinjerne i sangen, som fik sin livepremiere i Aarhus kort før udgivelsen.

2. Ceres Arena, Aarhus, marts 2023

"Personligt kan jeg kun tilføje, at jeg er glad for at leve i et land og en tid, hvor en figur som Tobias Rahim kan opnå folkelig popularitet. Og i det perspektiv er det sådan set kun en glædelig biomstændighed, at vi lige har fået en forrygende fest og bevidnet en nyslået popstjerne bevæge sig op på næste niveau." (Fra Espen Strunks femstjernede anmeldelse)


1. "Alive Alive Alive Alive" fuldender det seksstjernede albummet Når sjælen kaster op, januar 2023

I oktober '22 udgav Rahim albummet Når sjælen kaster op, som modtog de maksimale seks stjerner af GAFFAs anmelder. Albummet indeholdt i alt femten sange - med løfte om et sekstende "hvis verden bliver klar.” I januar udkom det så endelig og har efterfølgende været på liverepertoiret henover sommeren.

Når der bringes frustration i en ellers lovende romantik


 

ANNONCE