Nyhed

VILD HANDEL: Katy Perry sælger rettighederne til sin musik for svimlende beløb

Den amerikanske popsanger følger i fodsporene på en række musikere, der ligeledes har solgt deres musikalske arv

Katy Perry kommer ikke til at mange penge lige foreløbig. Hun har nemlig lige solgt rettighederne til sin musik for ikke mindre end 225 millioner dollars. Det skriver Rolling Stone.

Salget inkluderer Katy Perrys fem studiealbum, som hun udgav under musikselskabet Capitol Records. Det tæller blandt andet 2008-debutalbummet One of the Boys, som sendte Perry mod stjernerne med megahittet ”I Kissed a Girl”.

Også albummet Teenage Dream fra 2010 er med i handlen. Albummet sikrede Perry en rekord som den første kvinde, og den anden artist efter Michael Jackson, til at have fem sange fra samme album som nummer et på Billboards ”Hot 100” liste – Blandt andet de to hits ”Last Friday Night” og ”California Gurls”.


Opkøberne af Perrys musik er det nystartede selskab Litmus, som sidste år lavede sin første store investering ved at opkøbe countrymusiker Keith Urbans bagkatalog. Perrys salg til Litmus giver dog mening, da selskabets medstifter er amerikaneren Dan McCarroll, som tidligere var med til at lede Capitol Records:

”Katy Perry er en kreativ visionær som har haft stor indvirkning på tværs af musik, TV, film og velgørenhed. Jeg er beæret over at samarbejde med hende igen og hjælpe Litmus med at styre hendes utrolige repertoire,” skulle McCaroll have udtalt ifølge Rolling Stone.

Katy Perry er en ud af flere musikere, der de seneste år har gjort sig bemærket ved at sælge rettighederne til deres musik. GAFFA har også dækket den lukrative tendens flere gange.


Så sent som i januar solgte Justin Bieber sin musikalske arv til selskabet Hipgnosis Songs Capital for over 200 millioner dollars. Bieber-handlen var desuden ekstra speciel, da den ”placerer sig blandt de største handler nogensinde indgået med en artist under 70-års-alderen,” udtalte selskabets grundlægger Merck Mercuriadis dengang.

Af andre musikere, som har solgt deres musikrettigheder kan nævnes Sting, Tina Turner, og Bruce Springsteen.

Katy Perry: Jeg behøver ikke være nøgen for at få opmærksomhed


ANNONCE