Nyhed

Lise Westzynthius og Superjeg-Peter i ny duet på støtteplade

Kim Larsen og Klondyke blandt øvrige på kommende cd om bæredygtighed, "Bæreklang"

Billede: Martin Dam Kristensen

For et par år siden fik Superjeg et pænt radiohit med "Ultralight", hvor Lise Westzynthius gav den som sødmefuld duetpartner til Superjeg-sanger Peter Sommer. Nu mødes de to under navnet Par Nr. 7 til en ny cd om bæredygtighed, der er på gaden til maj, fortæller Peter Sommer til GAFFA.dk.

Netop i dag indspiller de to det nye nummer "Jorden Ryster", og også den gamle Gangway-guitarist og -sangskriver Henrik Balling, der ligeledes medvirkede på Lise Westzynthius’ debutalbum "Heavy Dream" fra 2002 og turnerede med hende sidste år, er med på sangen. Peter Sommer vil ikke afvise, at de tre fortsætter deres musikalske samarbejde. Lise Westzynthius er i øvrigt aktuel med sit andet album, "Rock, You Can Fly", i slutningen af marts, mens der ikke lige er nyt om hjørnet med Superjeg.

Cd’en, med titlen "Bæreklang", udgives til maj af Øko-Net, et netværk, der fokuserer på økologi og især bæredygtighed, i samarbejde med pladeselskabet RecArt. Singleforløberen, Lars Lilholts sang "Gaia", er netop sendt til radiostationerne, og blandt de øvrige medvirkende på cd’en er navne som Kim Larsen, Klondyke, Kenneth Thordal, Røde Mor og Lasse Helner, portæller Øko-Nets sekretariatsleder Lars Myrthu-Nielsen til GAFFA.dk og uddyber:

– Vi har lavet cd’en for at sætte fokus på fænomenet bæredygtighed, og vi er blevet inspireret af Christiania- og "Atomkraft Nej Tak"-pladerne, begge fra 1976. Efter FN-topmødet i Rio i 1992 blev alle FN-lande enige om at udarbejde en national strategi for bæredygtighed, og det blev igen understreget ved topmødet i Johannesburg i 2002, men der er mange regeringer, bl.a. de skiftende danske, der ikke rigtigt har gjort noget ved det, og det forsøger vi nu at sætte fokus på, så både regering og borgerne kan blive opmærksom på det.

Det er især sædvanligvis akustisk baserede singer-songwritere, I har taget med. Har det været bevidst, for ligesom at markere, man kan lave bæredygtig musik uden strøm?

– Nej, vi havde faktisk sådan nogle dogme-agtige tanker i starten, men vi gik væk fra det, da det næsten var for meget af det gode. Vi har også rettet henvendelse til mere hårdtslående navne, men disse var ligesom dem, der reagerede positivt. I øvrigt har de gamle sangere og sangskrivere Peter Ingemann og Arne Würgler siddet i udvægelseskomitéen, og vi har gjort god brug af deres erfaring og forbindelser, fortæller Lars Myrthu-Nielsen og siger videre, at de fleste sange er nyskrevne, og nogle handler decideret om bæredygtighed. Der er dog også en fortolkning af et gammelt nummer af den nu afdøde folkesanger Jan Toftlund.


ANNONCE