Nyhed

”På Danske Læber” – nu på dvd

Optagelsen af den spektakulære På Danske Læber-koncert på Vega er blevet foreviget som en koncertfilm, der udkommer d. 22. november

Foto: Martin Dam Kristensen

En lang række af dansk musiks mest prominente navne troppede i september op på Vega for at forsøge at genskabe albummet ”På Danske Læber” i en live-udgave. Albummet er lavet som en hyldestplade til Leonard Cohen og blev udgivet tidligere på året i forbindelse med den legendariske kunstners 70-års-fødselsdag.

Det unikke live-arrangement blev foreviget af instruktøren Martin de Thurah, og resultatet er blevet en koncertfilm om begivenheden, som vil kunne købes fra d. 22. november.


De fleste af artisterne fra albumudgivelsen deltog også i koncerten, der således bl.a. talte navne som Steffen Brandt, Tina Dickow, Claus Hempler, Allan Olsen, Olesen-Olesen, Under Byen, Lise Westzynthius, Nanna, Poul Dissing, Jens Unmack, Ulla Henningsen og ikke mindst initiativtager Nikolaj Nørlund. Denne perlerække af kunstnere blev bakket op af et velspillende orkester bestående af Rune Kjeldsen, Søren Kjærgaard, Tomas Ortved, Lennart Ginman og Sara Indrio.

Ud over koncerten indeholder dvd’en også på en række interviews samt en video med Jens Unmack, der synger nummeret ”Minder”.

Til dem, der måtte være specielt interesserede i Lise Westzynthius, kan det i øvrigt meddeles, at hun har fået nummeret ”French Leave” med i den kommende filmatisering af den meget succesfulde roman ”Nordkraft” skrevet af Jakob Ejersbo. Filmen er instrueret af Ole Christian Madsen.


Og til de Nikolaj Nørlund-interesserede: Rhonda Harris tager fra dags dato på en tour, der indledes i aften i Stengade 30. Derefter kan bandet opleves i Odense d. 11., Århus d. 12., Aalborg d. 13. og sidst på Rust i København d. 14.

ANNONCE