Nyhed

Lyd+Litteratur-programmet komplet

Lydia Lunch, Martin Hall og Er De Sjældne blandt de optrædende på Århus-festivalen

For nogle uger siden kunne vi offentliggøre, at det amerikanske punkikon Lydia Lunch bliver hovednavnet til den århusianske Lyd+Litteratur-festival, der præsenterer en stribe koncerter i spændingsfeltet mellem musik, litteratur og lydkunst i Århus i dagene 15.-18. april - med et par såkaldte satellitter i København.

Nu er arrangørerne så klar med det samlede program, der ud over Lunch blandt andet tæller nærmest allestedsnærværende Martin Hall, Er De Sjældne og Frodegruppen 40.

Martin Hall vil sammen med digteren Nicolaj Stochholm og lydkunstneren Søren E. Jensen præsentere og samtale om deres værk "Færden" med Stochholms oplæsning af egne digte til musik af Hall og bearbejdning af Jensen. Samtalen finder sted på Hovedbiblioteket i Århus og fungerer som en optakt til den egentlige festival.

Er De Sjældne udgav i marts debutalbummet "Lyserød Lyseblå Beige". Er De Sjældne er en gruppe centreret omkring sangerinden og komponisten Solveig Sandnes (eks-Lovebites) og med tekster af digteren Lone Hørslev. Teksterne på albummet kredser i øvrigt om kærlighed og - fugle.

Frodegruppen 40 har som frontfigur forfatteren Jens Blendstrup, der fremfører egne digte til en alsidig musikalsk backing. Gruppen udsendte i efteråret 2008 deres andet album, "Du Ligner Noget Fra En Pejs", som byder på intens levering af groteske tekster tilsat alt lige fra dansktop over barflue-jazz, country og elektronika til punk og metal.

Og om Lydia Lunch kan vi lige gentage, at hun i senhalvfjerdserne var aktiv i new wave-bandet Teenage Jesus & The Jerks. Sidenhen helligede hun sig en solo-karriere, hvor hendes dunkle univers udfolder sig i både digte, skuespil, tegneserier, romaner, sange og film.

Hun har samarbejdet med en lang række af prominente navne som Nick Cave, Hubert Selby Jr., Sonic Youth, Einstürzende Neubauten, Sort Sol og William S. Burroughs.

På det seneste har hun indgået i et samarbejde med den franske elektroniske musiker og dj Philippe Petit, der blandt andet har udforsket relationen mellem musik og spoken word i det transnationale kollektiv Strings Of Consciousness.

Programmet til Lyd+Litteratur ser ud som følger:

Hovedprogram:

16/4 - kl. 19.00 - 01.00 på Archauz/Lobby
T.S. Høeg & Kim Grønborg
Anne-James Chaton (F)
Tone & Mette Moestrup
DJ.: Schweppenhäuser/Thomsen

17/4 - kl. 19.00 - 01.00 på Archauz/Lobby
Lars Frost & Kristian Westergaard
Borisov/Nikkilä (RUS/SF)
Lydia Lunch & Philippe Petit (USA/F)
DJ.: T.S. Høeg & Kim Grønborg

18/4 - kl. 14.00 - 02.00 på Archauz/Lobby
Angry Sam & Tomult (UK/Dk)
Eiko (SUI)
Pär Thörn (S)
Frodegruppen 40
Er De Sjældne
DJ: Philippe Petit (F)

Satellitter:

15/4 - kl. 17.30 på Hovedbiblioteket, Århus
Martin Hall, Søren E. Jensen & Nicolaj Stochholm

17/4 - kl. 20.00 Literaturhaus, København
Eiko (SUI)

19/4 - NB! ekstraarrangement
Kulturhuset Islands Brygge, København
Borisov/Nikkilä (RUS/SF)
Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard

Mere information, herunder om billetsalg, på lydpluslitteratur.dk

ANNONCE