Nyhed

Brandon Flowers synger INXS

De australske veteraner har bedt Brandon Flowers, Rob Thomas og Ben Harper at medvirke på coveralbum

Når INXS til efteråret udgiver sit 12. album, så har de erfarne australiere en idé om at genudgive nogle af deres gamle klassikere i coverversioner med forskellige sangere. Det fortæller bandets trommeslager Jon Farriss til Rollingstone.com.

INXS, som debuterede med deres selvbetitlede album i 1980, har særligt lagt mærke til deres kolleger, som har specialiseret sig i at lave covernumre. Med spredte referencer har australierne peget på The Killers' forsanger Brandon Flowers, den tidligere Matchbox Twenty-forsanger Rob Thomas samt sangeren og guitaristen Ben Harper. INXS' oprindelige forsanger, Michael Huchence døde i 1997, men efter at have haft den ukendte J. D. Fortune som forsanger omkring deres seneste udgivelse og turné fra 2005 og til 2007, så har INXS altså fundet forskellige vokalister i stedet for.

Rob Thomas har lavet en nærmest cubansk version af INXS-hittet "Original Sin" og storslået version af "Never Tear Us Apart". Brandon Flowers synger "Beautiful Girl". Ben Harper synger hittet "Devil Inside". Desuden er Nikka Costa, Tricky, James Ash, den australske singer-songwriter Vanessa Amorosi og Snow Patrol ifølge rygtet med på projektet i et eller andet omfang.

INXS's sidste album, "Switch", udkom i 2005, og det fik en hård medfart her på GAFFA.dk, hvor Jan Opstrup kun kunne uddele to stjerner: "Efter den karismatiske forsanger Michael Hutchences død i 1997 har australske INXS kæmpet hårdt for deres videre eksistens. Et par halvkvædede forsøg har holdt bandnavnet i live, men det var først gennem et af tidens populære tv-shows a la Popstars, at INXS fandt deres nye forsanger, den fuldstændig ukendte J.D. Fortune. Og han synger da udmærket. Ja, han lyder næsten lidt som en vis Michael Hutchence, og med et band, der kæmper en brav kamp for at lyde, som INXS engang gjorde, så burde den være hjemme. Det er den bare ikke, fordi INXS var og altid vil være Michael Hutchences band."

ANNONCE