Nyhed

Mos Def til Danmark

Den elegante rapstjerne råder bod på sidste års afbud og kommer til den danske hovedstad i foråret

Skuespilleren, rapperen, musikeren og sangeren Dante Terrell Smith, der mest er kendt under aliaset Mos Def, er en af den amerikanske hiphops mest spændende karakterer. Nu kommer den socialt bevidste rapstjerne endelig til Danmark med det roste album "The Ecstatic" i baghånden.

Selvom han ikke er den lettest tilgængelige figur på rapscenen og ikke forfalder til lette hiphopklichéer som pistoler, kvinder og biler, er Black Dante en populær rimsmed og sanger i USA. Siden 1998, hvor han sammen med kollegaen Talib Kweli satte til søs supertankeren Black Star, har Mos Def været en markant skikkelse i hiphoppen.

Det satte det nyeste album "The Ecstatic" en tyk streg under, da den udkom sidste år med stor ros til følge. Her måtte GAFFAs anmelder Christian Grubert også hoste op med fem stjerner for albummet og skrev blandt andet:

"Mos Def er independent, som han startede, og det har målrettet ham på en måde, som han helt sikkert ikke har været længe. Er det så en storslået åbenlys triumf? Nej, det er den perfekt underspillede af slagsen, med intens lyrik og beats, der finder de mørke hjørner af din hjerne. Igen hiver Mos bl.a. beats frem, vi har hørt før, men det lykkes ham denne gang at gøre dem til hans. Og så sætter han tyk streg under, at han er verdens mest elegante rapper … kald ham the Michael Caine of rap!"

Den alternative rapper måtte aflyse sin koncert på Store Vega sidste år, men råder nu bod på det med en ny koncert den 8. april i år på samme spillested. Danske Mos Def-fans skal derfor sidde klar ved tasterne den 15. januar, hvor billetsalget starter og kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE