Nyhed

Mos Def aflyser dansk koncert: går på pension

Rapperen Yasiin Bey aka Mos Def skulle have spillet i Vega i København mandag aften. Det er nu aflyst. Ifølge arrangørerne fordi han ikke kan få et pas. Ifølge ham selv fordi han går på pension.

Brooklyn-rapperen Yasiin Bey aka Mos Def er en kompleks kunstner. Han har gennem tiden leveret kæmpestore kunstneriske præstationer for til andre tider nærmest at forsvinde helt fra offentlighedens søgelys.

Mandag aften skulle han have spillet i Vega i København. Det var en erstatningskoncert fra en tidligere aflyst dato, men denne koncert er nu også aflyst. Ifølge arrangørerne Soulkitchen og Kulturbolaget fordi han ikke kan få et pas, fortæller de på Vega.dk:

“Vi bliver desværre nødt til at aflyse koncerten med Yasiin Bey grundet fortsatte problemer med hans pas. Vi som arrangør havde håbet på, at det nu efter 5 måneder havde ordnet sig, men da det stadig ikke er lykkedes, så vil vi ikke rykke koncerten endnu en gang. Billetter refunderes via Billetlugen.”"  

De tilbagevendende pasproblemer er veldokumenterede. Mos Def har blandt andet forsøgt at rejse ud af Sydafrika med et såkaldt verdenspas – et dokument, der blot anerkendes af meget få myndigheder. Dermed er det noget af et under, at Mos Def i det hele taget er kommet til Danmark gennem tiden, både som soloartist til Vanguard Music Festival og med makkeren Talib Kweli, hvor de som Black Star besøgte Vega til et fænomenal koncert for nogle år siden. 

Men ifølge Mos Def selv er hans turné, der skulle bringe ham til England og Danmark aflyst af en anden årsag: han går på pension. Dette truede rapperen, der pt. er bosat i Sydafrika allerede med at gøre ved årets start, men nu er der en udmelding, der lyder på, at et show i Cape Town vil være hans sidste koncert: 

“I’m retiring for real this year, this week,” skriver Mos Def på Facebook “With the 17th anniversary of Black on Both Sides being released, I am grateful to have had the career that I have been able to enjoy.”  

Dermed synes det at være den foreløbige slutning på karrieren for en stor rapper, musiker og aktivist. Vi krydser dog fingre for, at Mos Def kommer på andre tanker. 

ANNONCE