Nyhed

SpejderRobot klar med nyt album

Andet udspil fra Mikael Elkjær har fået titel og udgivelsesdato

Det vakte stort postyr, da SpejderRobot aka Mikael Elkjær i 2008 udsendte sit debutalbum "Falder Baglæns Ind I I Går", og nu er han klar med opfølgeren, "Manden Med De Usynlige Hænder", der er sat til at udkomme i midten af maj måned. Den nye skive er kommet til verden i en kælder under Kødbyens Flæsketorv på Vesterbro i København, og denne kulisse skulle have hjulpet til at frembringe en mere mørk og pågående lyd end den, man fandt på forgængeren. Om titlen og lyden fortæller Elkjær i en pressemeddelelse:

"'En lille dreng kom hen til mig og sagde; 'Jeg har set dig før - det er dig med de usynlige hænder!' Det var en fin og poetisk omskrivning af virkeligheden, synes jeg. Jeg synes, det var en fin titel til et nummer, og nu også til mit nye album, som udkommer på min fødselsdag. Jeg havde lyst til at bevæge mig ud i et mere dystert landskab,' forklarer Spejderrobot, der udover et mørkere stemningsmæssigt greb også har inkorporeret en mere pågående attitude i sine kompositioner. Dette kan eksempelvis opleves på åbningsnummeret Der er krabbens bevægelser, og der er togets, der er emballeret i melankoli og drevet frem af et tungt, snublende beat og en sitrende dyb bas."

GAFFAs Thomas Borre sendte fem stjerner efter SpejderRobots debutudspil, og udnævnte manden bag robotten til at bære førertrøjen indenfor dansk laptop-electronica. Han skrev blandt andet:


"Han skriver sig på positiv vis ind i den fornemme række af danske electronica-udøvere, der har knitrende lyddekonstruktioner og opklippede audio-kriblekrablerier som æstetisk omdrejningspunkt. Ligesom eksempelvis sin kollega Rumpistol har SpejderRobot en glimrende evne til at bringe lydbølgeskvulpende varme og analog dynamik ind i de programmerede elektroniske kompositioner."

"Manden Med De Usynlige Hænder" er i butikkerne mandag den 17. maj. Der er endnu ikke offentliggjort planer om en eventuel opfølgende turné.

 


 

ANNONCE