Nyhed

Musikfestival sætter fokus på gymnasiebands

Senere på foråret afholdes festivalen, som skal styrke det midtjyske kulturelle vækstlag og talentudviklingen af unge musikere

Med gymnasiebands og deres originalmusik som midtpunkt afholder Event Making-holdet på Nørgaards Højskole i Gudenådalen i Midtjylland musikfestivalen GymnasieSpot. Festivalen, der løber af stablen til maj, vil byde på 10 koncerter med unge talenter, samt en konkurrence, hvor de unge bands bedømmes af en fagjury.

GymnasieSpot bliver afholdt af 11 eventmakere fra Nørgaards Højskole, som gennem fem måneder er blevet undervist i teoretiske projektledelsesværktøjer, og som står for praktisk styring, afvikling og evaluering af festivalen. 

"Vi har en vision om at skabe en platform for gymnasiebands og deres originalmusik. I dag har unge orkestre meget dårlige muligheder for at komme ud at spille deres musik. Mange spillesteder er så pressede rent økonomisk, at de udelukkende tager veletablerede orkestre ind, som de ved kan sælge mange billetter. Dette forsøger GymnasieSpot at gøre op med. […] Dette gør vi ved at give unge talentfulde orkestre mulighed for at spille en koncert for et større publikum på en stor scene med professionelt lys- og lydudstyr", siger de ansvarshavende eventmakere, der har 25 midtjyske gymnasier, Kaospiloterne og Dansk Musiker Forbund (DMF) som samarbejdspartnere. Desuden har Dansk Rock Samråd, der arrangerer Spot Festival, lovet at stille med en dommer.

Til selve festivalen spiller 10 forskellige gymnasiebands i 30 minutter, og mindst to af medlemmerne i bandet skal gå på et af de midtjyske gymnasier, og af deres materiale skal mindst 50 procent være originalmusik. 

De forskellige bands vil i forbindelse med konkurrencen blive bedømt ud fra forskellige kriterier af en sammensat komité af musikkyndige fra musikmiljøet i Midtjylland samt skolens konservatorieuddannede lærere. Vinderen vil modtage billetter til Spot Festival, en karrierestartpakke og et spillejob i Århus med tarif.

GymnasieSpot blev afholdt for første gang i 2009 og er efterhånden en etableret event. Sidste års vindere var Kirsten og Marie (billedet), som efterfølgende har skrevet kontrakt med pladeselskabet Tambourhinoceros og været Ugens Uundgåelige på P3.

Hvem der løber med førstepræmien i år vil vise sig, når GymnasieSpot finder sted på Nørgaards Højskole i skolens foredrags- og gymnastiksal lørdag den 7. maj.

 

ANNONCE