Nyhed

Emma Acs - Det er stadig en åben fest

Den særegne sangerinde taler med GAFFA i anledning af ny video og arbejdet på et kommende album

I foråret 2011 udsendte københavnske Emma Acs & the Inbred Family deres debutalbum "Champagne", og siden har bandet haft travlt med at give koncerter i både ind- og udland og promovere pladen, som fik en særdeles velvillig modtagelse af kritikerne ved udgivelsen. Således også hos GAFFAs Christian Erin-Madsen, som udtrykte et håb om at "hun (Emma Acs, red.) aldrig bliver voksen, og krydser fingre for, at hun kan skabe mere på det her trippede niveau".

Nu har den lovende, 20-årige sangerinde med den karakteristiske stemme og den brede musikhistoriske referenceramme just udsendt en ny musikvideo, som kan ses nedenfor, og samtidig taget en snak med GAFFA i anledning af at hun og bandet netop nu arbejder på en opfølger til sidste års debut.

Sidst vi talte sammen fortalte du, hvordan det første album var frugten af mange løse jamsessions. Har arbejdsprocessen været anderledes denne gang?

– På en måde er det lidt det samme, i den forstand at det igen bare er sjovt at prøve en masse forskellige ting af, bare lege utroligt meget med det. Så det er lidt den samme arbejdsproces, bortset fra at der er forskel på at skrive en plade.....før skrev jeg sange, og så blev det til en plade, fordi det nu pludselig kunne udgives, kunne blive til en plade. Denne her gang skriver jeg et album, og på den måde synes jeg at det er sjovt at arbejde udfra, at man skriver et album og ikke bare skriver en ny sang, og en ny sang, og en ny sang. Det er den eneste forskel for mig, tror jeg. Og så har jeg lært mere. Altså, jeg er mindre begrænset i og med at jeg har lært flere ting, men ellers er det lidt det samme udgangspunkt; det dér med bare at lege med musikken, prøve ting af og have det sjovt i processen.

Det at du nu ved, at du arbejder hen i mod en hel plade, betyder det at du i højere grad tænker i helheder, at der måske i højere grad end sidst er en rød tråd på spil?

– Det gamle album var jo sådan lidt en opsamling af nogle af de sange, jeg havde skrevet fra jeg var 15 til jeg var 18-agtigt. Altså over flere år, og nogle af dem var ret gamle. Denne gang er der sikkert en rød tråd i og med at jeg har været ældre, når jeg har skrevet dem og har en mere ens måde at skrive musik på end dengang hvor det var nyt for mig at skrive sange. Og så er der også det der med, at man laver en plade som et værk. Men det er svært at sige, hvordan det bliver, og om det kommer til at virke som et mere samlet værk. Det er jo bare, hvordan jeg oplever det, og jeg ved ikke hvordan resultatet bliver, fordi vi stadig er inde i en proces og der kan ske tusind ting endnu. Det kan godt være, at alle de ting vi har lavet nu slet ikke kommer med, man ved aldrig. Jeg er bare i gang, og så udvikler det sig hele tiden. Det kan ændre retning hele tiden, men det er sindssygt spændende og sjovt.

Læs resten af interviewet i GAFFAs artikelsektion og se videoen til "And So Are You" på GAFFA TV lige her:


ANNONCE