Nyhed

Therapy? til Danmark

Det nordirske metalpunk-band giver danske koncerter i efteråret

Nordirske Therapy? spiller en omgang alternativ metal, der ikke er så lige til at genre-bestemme, men som trækker på såvel alternativ rock som pop og ikke mindst punkrock. Det bliver til i alt tre danske koncerter den. 29., 30. og 31. oktober henholdsvis i Pumpehuset i København, på Posten i Odense og på VoxHall i Aarhus.

Therapy? blev dannet i 1989 i den nordirske provins Ulster og fik allerede betydelig opmærksomhed ved udgivelsen af den selvfinansierede single "Meat Abstract", som eksempelvis selveste John Peel forelskede sig i. Mini-albummene "Babyteeth" (1991) og "Pleasure Death" (1992) toppede diverse undergrunds-hitlister i UK, inden albummet "Nurse" i 1993 sikrede Therapy? deres kommercielle gennembrud, som blot blev yderligere underbygget med storsællerten "Troublegum" (1994), der også skaffede bandet en Mercury Music Prize-nominering.

Bandet udgav sit 13. album "A Brief Crack of Light" i februar i år. Albummet blev tildelt fire stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman, der skrev: 


"Deres metalliske rocklyd er lige så potent som altid her, hvor ambitionsniveauet er skruet velgørende op i forhold til nordirernes seneste album. Tjek bare den Sepultura-agtige percussion i 'Plague Bell', dub-bassen i 'Get Your Dead Hand Off My Shoulder' eller "Ecclesiastes"' hilsener til Air (!). Der er masser af idé i det, Therapy? foretager sig, og de har flere gode sange i ærmet end vanligt."

Sidste gang GAFFA anmeldte Therapy? live var tilbage i 2010 ved en albumkoncert på det berlinske spillested SO36, hvor gruppen spillede hele "Troublegum". GAFFAs anmelder Stephan Ullerup gav fem stjerner med de rosende ord:

"Bandets enorme energi, erfaring og fandenivoldskhed beviser, at deres musik stadig holder efter 20 år. Selvom i aften ikke fortalte, hvor fremtiden fører hen, er der vel ingen skam i at leve en kort stund i en glorværdig fortid."


29-10-2012: Pumpehuset, København, billetter kan købes via www.pumpehuset.dk

30-10-2012: Posten, Odense, billetter kan købes via www.posten.dk

31-10-2012: Voxhall, Aarhus, billetter kan købes via www.voxhall.dk


Forsalget starter mandag den 4. juni via de respektive venue-websites.

Her kan du høre nummeret "Living in the Shadow of the Terrible Thing" fra det seneste album "A Brief Crack of Light".

ANNONCE