Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

GAFFA har udvalgt 15 koncerter, vi synes er weekendens mest interessante

Om lidt går ugen på hæld, og weekenden gør sit indtog. GAFFA anbefaler som sædvanlig en række koncerter, som vi mener er værd at tjekke ud. Vanen tro anbefaler vi ikke koncerter, som i skrivende stund er udsolgt. Derfor har vi eksempelvis ikke nævnt Lana Del Rey i Tap1 eller The Floor Is Made Of Lava på Kulisselageret i Horsens. 

FREDAG

Aarhus:


Dúné, Train, klokken 21.30

Mattias Kolstrup & Co. (billedet) har for nylig udgivet deres tredje album, "Wild Hearts", deres første siden "Enter Metropolis" fra 2009 og deres første som kvartet. Et album, som GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen tildelte hele fem stjerner under overskriften "Dúné – top of the pops". 

Odense:


Bli Glad – afskedstour, Kansas City, klokken 21.00

Den aarhusianske gruppe BliGlad har valgt at tage på tak-for-nu tur til foråret og takker af for denne gang, og det gør de med en turné, der bringer dem rundt i landet, med første stop i Odense. Bandet brød massivt igennem i foråret 2007 med debutalbummet "Kærlighed Til Folket", der blandt andet gav dem en forside på GAFFA og radiohits som "Dans For Satan" og titelnummeret, sidstnævnte med gæstevokal af Peter A.G.

Aalborg:


Waldo & Marsha + Young Dinosaur, Studenterhuset, klokken 21.00

Waldo & Marsha er et otte mand højt band, der finder sine ligesindede i 90'ernes britiske shoegazescene med forbilleder som Slowdive og Cocteau Twins. Under de forvrængede guitarer og kolde synthesizere ligger masser af melodi, og blandingen af den distancerende mur af lyd og fængende sange er Waldo & Marshas kendetegn.

Young Dinosaur: En stor del af bandets identitet er skabt i samarbejde med Figurines' Jens Ramon, som helt fra start har været med til indspilninger og taget del i sangskrivningsprocessen. Dette har ført til en ep produceret af netop Jens Ramon. Ep'en indeholder nummeret "Our Dreams", som for nylig blev testet på Det Elektriske Barometer på P3.


Grenaa:

Tolsgaard & Pretzmann, Pavillonen, klokken 20.00

De to tidligere Angora-drenge Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann drager på en eksklusiv lille tour, med kun fem koncerter, med deres komiske musikshow eller nærmere musikalske comedy show, der bærer titlen "Tolsgaard & Pretzmann Live In Concert". På deres forrige turné gav GAFFA dem fire stjerner, og til maj måned udkommer debutalbummet "Vores Lille Hemmelighed".


Randers:

Peter Sommer, Værket, klokken 21.00

Peter Sommer slog igennem som solist i 2004 med solodebuten "På Den Anden Side" med hittet "Valby Bakke". Siden da har hans sange fanget publikum med ordspil og finurlige tekster. I foråret 2013 er Peter Sommer atter den eneste ene efter en periode med "De Eneste To" og har for nylig udgivet sit nye album "Alt Forladt", der fik hele fem stjerner af GAFFA. Peter Sommer spiller også i Gimle lørdag.


Slagelse:

Black City, Slagelse Musikhus, klokken 21.00

Den danske rockgruppe Black City sikrede sig pæn opmærksomhed, da de udsendte deres selvbetitlede debutalbum i 2010. Singlerne "Summertime" og "The One You Sacrifice" kom i radiorotation, og albummet fik fem stjerner af GAFFA. Den bedrift blev for nylig gentaget, da gruppen udgav deres andet album "Fire", og det er netop med den nye plade i ryggen, at Black City er på tour rundt i landet i april. Bandet spiller også i Roskilde lørdag.


LØRDAG

København:

Eels, Den Grå Hal, klokken 20.00


Eels har for nylig udgivet deres nye album "Wonderful, Glorious", og det er med den nye plade i ryggen, at bandet gæster Danmark. Albummet fik af GAFFA fire stjerner og følgende kommentar med på vejen: "Albummet byder på brændende kælderblues og løfterige kompositioner, hvor forsanger Mark Oliver Everett også kan lyde helt glad i låget, som på titelsangen, der afslutter et udspil, som bruger rigtig lang tid på at nå hele vejen rundt. Men Eels opretholder deres velkendte høje bundniveau, og derfor er det stadig noget af en musikalsk opdagelsesrejse at lytte sig gennem et album fra Eels."

Pede B + DJ Noize, Pumpehuset, klokken 20.30

Rapperen holder releasefest på sit nye album "Over Askeskyen 2", der er en fortsættelse af det anmelderroste samarbejde med DJ Noize. Og den nye plade lyder bestemt lovende med gæsteartister som Tue Track, Orgi-E og Ayoe Angelica. 


Night Music Gallery, Statens Museum For Kunst, klokken 19.00

Night Music Gallery er det populære sommerarrangement Stella Polaris i vinterklæder. En aften med kombination af musik og kunst. Denne gang lyder programmet på tre navne fra den danske musikscene, der alle giver koncert. Sleep Party People, 4 Guys From The Future og Kristina Renée. Stella Polaris Soundsystem binder det hele sammen med dj-sæt mellem koncerterne. Hvis ikke man vil høre al musikken, kan man vandre lidt rundt på det smukke museum. 

Aarhus:


Helsinki Poetry + Mr. Fish + Everybody Loves Drums, Radar, klokken 21.00

I weekenden fejrer det aarhusianske spillested Radar sin et års fødselsdag med en række billige koncerter. Denne aften står den på hele tre bands, dels med Helsinki Poetry, der laver drømmende støjpop, dels med Mr. Fish, der dyrker hårdtslående poptekster og musik, der gerne vil rykke ved folks gængse opfattelse af pop. Endelig kommer endnu et popband, forstået som det, der samler mennesker og kommunikerer bredt. Everybody Loves Drums spiller billedskabende sange og fængende melodier med en stram, organisk klublyd i en symbiose mellem akustisk og elektronisk.

Lemâitre, V58, klokken 00.00


Endnu et aarhusiansk spillested holder festival, nemlig V58, der fejrer deres tre års jubilæum. Lørdag nat kan du opleve hovednavnet i form af den norske indie-elektronika-duo Lemâitre, der i løbet af kort tid har opnået stor opmærksomhed. Nogen kalder dem endda "det nye Röyksopp". I 2010 udgav de deres debut-ep "The Firendly Sound", der er et musikalsk mix af pop, elektronika, funk og indie. Lemâitre er også booket til dette års Roskilde Festival, så denne weekend kan du få en forsmag på bandets live-formåen.

RAMA festival, Musikhuset, klokken 14.00

Det Jyske Musikkonservatoriums RAMA Festival fremviser i næsten et døgn et veritabelt musikmaraton, der byder på musik i alle afskygninger fra kammermusik, jazz, elektronisk musik, rock og pop til stomp og orkestermusik. Og så er det tilmed gratis at opleve morgendagens kommende stjerner.


Odense:

Kites And Komets, Kansas City, klokken 21.00

Kites and Komets er et soloprojekt for aarhuisianske Mikael Kærsgaard (sanger i Munich og live-guitarist i Hymns From Nineveh). I maj sidste år udkoms hans selvbetitlede debut-ep, der af GAFFA fik fire stjerne grundet dens pulserende basgange og four-to-the-floor beats der resulterede i en kompetent gang disko-indie. Bandet spiller også, ligesom sidste år, på årets Spot Festival.


SØNDAG

København:

Tue West, Winding Road Recording Studios, klokken 19.45


Live at Winding Road er et helt nyt koncertkoncept, hvor du i pladestudiet kommer helt tæt på musikerne. Som vores gæst bliver du budt på te, kaffe, øl, vand, hvid- eller rødvin. Du får anvist din plads, får en fortælling om stedet og om de topartister der indspilles med. Oplevelsen afsluttes med en VIP-koncert sammen med 47 andre inklusive en 15 minutters masterclass, hvor du kan stille spørgsmål til artisten. Denne aften kan du opleve Tue West, der for nylig har valgt at genindspille en række af sine gamle hits til nye versioner. 

Aarhus:

Mystery Jets, VoxHall, klokken 20.00


Engelske Mystery Jets spiller melodiøs og intelligent, humørsmittende og forfriskende indierock i ånden fra navne som Syd Barrett og Pink Floyd. Gruppen har blandt andet været opvarmning for Kate Nash og Mumford & Sons og skal også varme op for Mumford & Sons ved den udsolgte koncert i Falconer mandag.  

ANNONCE