Nyhed

Simple Minds til Danmark

Det skotske rockband gæster landet til vinter og giver en ”Greatest Hits”-aften

Skotske Simple Minds har eksisteret siden 1977, men blev for alvor verdenskendte i 1985, da de lavede sangen "Don't You (Forget About Me)" til filmen "Breakfast Club". I alt har bandet udgivet hele 15 studiealbum, hvor man blandt andet kender hits som "Someone, Somewhere in Summertime", "Alive and Kicking", "Promised You a Miracle" og "Belfast Child". Nu kommer de til Danmark, nærmere betegnet Store Vega i København 31. januar.

Gruppen har gennem tiden haft stor indflydelse, især i 80'erne og 90'erne, hvor bandet lavede en del plader, der var præget af politisk indhold.

Sidst Simple Minds besøgte landet var i februar sidste år, hvor de turnerede med deres "5X5"- tour, hvor konceptet var, at gruppen spillede fem numre fra hver af deres fem første albums. GAFFAs anmelder Anders Reuss var til stedet til koncerten og skrev blandt andet følgende: "5X5-idéen er spændende og modig, men i realiteternes verden i Store Vega lykkedes det kun halvt for Simple Minds. Stadionrockbandet kunne ikke finde sig selv i postpunk-materialet. Måske er dogmet for stramt", og foreslog efterfølgende at bandet i stedet burde lave en "Greatest Hits-turné". Når gruppen denne gang gæster landet bliver det med en regulær "Greatest Hits"-turné, og der burde altså blive endnu bedre mulighed for at høre nogle af de mange hits, der befinder sig i Simple Minds store bagkatalog.

Koncerten foregår som nævnt fredag den 31. januar i Store Vega, og billetsalget starter på fredag den 21. juni. Find billetter via GAFFA Live.


ANNONCE