Nyhed

Hør ugens 10 bedste sange

GAFFA har samlet ugens bedste sange i en playliste, som du kan lytte til her

I anledning af weekenden har GAFFA samlet ugens 10 bedste sange. Det er alle sange, som vi har skrevet om i ugens løb, og er du gået glip af nyhederne, kan du nu i stedet give dem et lyt på vores playliste. Der er lidt for enhver smag, måske det er et meget godt fest-soundtrack, som bølger og daler og giver rum til både dans i stuen og samtaler omkring bordet med tændte stearinlys. På listen finder du: Asbjørn, Beck (billedet), Foster the People, Green Lives, Maria Montell, Marwan, Medina, Prince, Treefight for Sunlight og U2.

Danske Asbjørn hylder venskabet mellem drenge. Nummeret handler om barndom og venskab, drenge imellem, om hvilket electropop-musikeren udtaler: "At dele blod kan styrke os såvel som skubbe os fra hinanden. Ting, der forbinder os som børn, kan splitte os ad med alderen. Denne sang er min hyldest til broderskabets ubetingede kærlighed og den mande-diversitet, som broderskabet også repræsenterer".

Beck fortsætter i det psych-pop-spor, som han især mestrede i 2002 med udgivelsen "Sea Change" på "Waking Light", det seneste udspil fra hans kommende album, "Morning Phase" som udkommer den 25. februar.


Det er ganske vist ikke en helt ny single, "Coming of Age" udkom 15. januar, men i denne uge smed Foster the People en 80'er-inspireret musikvideo op til den. Bandet udtaler, at de har en mere moden lyd, og hvor singlen lyder mere organisk end tidligere, er det stadig et fængende "pumped up kick".

Det er selve åbneren til Green Lives debutalbum, som agerer førstesingle, og den er endda navngivet efter albummet selv, "The Years"."Man går fra forår til sommer til efterår og til venter - fire sange til hver årstid. Og så er der lidt fuglekvidder til sidst, så man ved, det starter forfra," udtaler bandet. Debuten udkommer den 24. februar. 

Efter ni års albumpause er Maria Montell med et nyt album den 3. marts. Herfra stammer nummeret "Jeg Trykker På Stop". Albummet "Nu" kredser om den jordnære lykke, og det er et dansksproget album i modsætning til det forrige engelsksprogede udspil "Bossa For My Baby" fra 2005. 


En mindre pause har den aarhusianske gangster-rapper Marwan også holdt, den er dog kun på tre år. Nu er han klar med et nyt album, hvorfra singlen "ButterBombay" stammer. Den 24. februar er han klar med flere oder om joints og Aarhus V.

Medina storhitter med "Jalousi". Det rygtes, at popdivaen lider af hjertekvaler, men mon ikke det dulmer, at hendes seneste single placerede sig tungt på iTunes førsteplads foran eks-kæresten Christophers seneste udspil "Crazy".

Prince har også været aktiv med sit pigeband 3rdEyeGirl. "PretzelBodyLogic" er andet udspil fra det kommende album "Plectrumelectrum". Guitaren er solidt spændt på den lille funkkrop. 


Vi går mere i "tre". Efter tre års stilhed fra Treefight for Sunlight har de i denne uge smidt en ny musikvideo på gaden for deres nye single "Come Closer".  I deres pause har gruppen udforsket og udviklet en endnu større, grænsesøgende, legende og dansabel lyd.

U2 er alt andet end usynlige på deres nye single "Invisible". Singlen blev gjort tilgængelig som gratis download søndag, og i løbet af et døgn havde flere millioner downloadet det nyeste skud på stammen fra de irske rockere. 

Lyt til singlerne i vores playliste her. God lyttelyst - og god weekend.

ANNONCE