Nyhed

Yasiin Bey aka Mos Def til Vanguard

Den københavnske festival præsenterer endnu et markant hiphop-navn

Den markante rapper Yasiin Bey aka Mos Def har netop meldt sin ankomst til den københavnske Vanguard Music Festival i Søndermarken 2. august.

Yasiin Bey aka Mos Def flyttede sidste år fra Brooklyn til Capetown, Sydafrika og begyndte at kalde sig
Yasiin Bey – hans fødenavn er i øvrigt Dante Terrell Smith. Det er ellers New York-bydelen, som har formet den anerkendte rapper, der siden slutningen af 1990'erne har været en af den alternative hiphop-scenes mest respekterede navne og har formidlet socialt bevidste tekster med stor omhu.

I begyndelsen af karrieren gjorde Mos Def sig bemærket for gæsteoptrædener med blandt andre De La Soul og som det ene medlem af duoen Black Star, som han dannede med Talib Kweli, der i øvrigt kan opleves i Store Vega 17. juli.

Det er blevet til fire studiealbum, filmroller og tv-shows og en lang række af succesfulde musikalske samarbejder med blandt andet med rockgruppen The Black Keys, Kayne West,The Roots og Gorillaz, sidstnævnte blandt andet i form af storhittet "Stylo".

Offentliggjort program til Vanguard:
The Roots, Babyshambles, Method Man & Redman, Neneh Cherry with RocketNumberNine, Yasiin Bey aka Mos Def, Little Dragon, The Pharcyde, George Clinton & Parliament Funkadelic, Seun Kuti & Egypt 80, The Coup, Choir of Young Believers, Large Professor & Lord Finesse, KIDD, DâM-FunK, The Savage Rose og Death – Flere bands og artister tilføjes til programmet.

Vanguard præsenterer dansk og international musik og serverer mad fra byens spisesteder, men man er velkommen til selv at medbringe picnickurven. Søndermarken kan nås på cykel fra brokvarterene på 10 minutter.

På Vanguard spilles der koncerter fra to scener: en udendørs hovedscene samt en teltscene. Der spilles ikke fra begge scener samtidigt. Vanguard slår porten op kl. 12 og slutter cirka kl. 23 begge dage. Billetter sælges via GAFFA Live. Der sælges endags- og partout-billetter til festivalen.

Vanguard foregår den 1. og 2. august 2014 i Søndermarken, København.

Se musikvideoen til et af Mos Defs største hits, "Sex, Love and Money" fra 2004:

 

 

 

ANNONCE