Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Hvilke koncerter skal du høre i weekenden? GAFFA hjælper dig på vej

Så er det weekend og tid til koncerter! Det popper op med dansk talent for tiden – det er umuligt at nå at høre det hele in action, men man kan jo forsøge. Her er 11 gode bud på weekendens essentielle koncerter.

Torsdag d. 23. april

København:


The Sandmen, Forbrændingen

Du skal være hurtig, hvis du skal nå at fange rockveteranerne i aften, når de sandsynligvis vanen tro giver den gas på Forbrændingen i Albertslund. Med det nye album "Den Bedste Dag" i tour-rygsækken er der lagt op til et brag af en koncert. Albummet er af Berlingske Tidende blevet spået titlen som "årets danske rockudgivelse", og GAFFA gav det da også nogle pæne ord med på vejen. Det er første gang, bandet synger på dansk, hvilket forsanger Allan Vegenfeldt omtaler som et naturligt træk for gruppen efter seks albums på engelsk.

Okay Funky, Ideal Bar


Vegas funky lillebror fyrer denne torsdag aften ekstra op for funkyheden, når dj- og producer-kollektivet Okay Funky sætter fut i fejemøget. Gruppen, som har remixet for kunstnere som Emil Stabil, Lucy Love og og Klumben går i aften på scenen med egne produktioner. Danseglade publiummer kan forvente dancehall-inspireret klubmusik inspireret af toner fra hele verden.

Aarhus:


Pede B og DJ Noize, Radar

Pede B har netop udgivet albummet "Byggesten" produceret af DJ Noize, og det har høstet fremrangede anmeldelser i de danske medier. Albummet viser nye sider af den succesfulde rapper: "Jeg er ikke så meget en rod, som jeg har været. Jeg tror på, man er på en rejse som menneske, hvor man ender et eller andet interessant sted til sidst", fortale Pede B til GAFFA, som gav "Byggesten" fem stjerner og om releasekoncerten 7. marts i Vega skrev : "Den store historiefortæller opnåede total symbiose med sit publikum". Om showet i aften når samme højder, kan man kun finde ud af på en måde. 


Aalborg:

Dorthe Gerlach, Skråen

Den krølfagre Hush-sangerinde går på scenen med debut-soloalbummet "Natlys". Countrystilen er skiftet ud med et mere poppet udtryk, men den smukke, intense vokal er den samme. Hush-partneren Michael Hartmann er også stadig med i periferien og har produceret albummet. Gerlach har dog selv stået for musik og tekst. Læs GAFFAS anmeldelse af "Natlys" her.


Esbjerg:

The Minds Of 99, Tobakken

Siden The Minds of 99 udgav debutalbummet af samme navn, er priserne regnet ned over dem. Ikke blot var de nomineret til GAFFA-prisen for årets nye danske navn og årets danske rockudgivelse, også en Carl Pris og en Steppeulv blev det til – for ikke at tale om nomineringerne til Danish Music Awards og Zulu-Awards samt P3 Taentpris. Post-punk-bandet er kendt for deres rene, smittende energi, hvilket ifølge GAFFAS anmelder også skinnede igennem på albummet.


Turboweekend, Paletten

Turboweekend vender tilbage til Palletten i Viborg, hvor de sidst spillede i 2012. Koncerten er en del af bandets store forårsturne, som startede i Danmark i marts og slutter i Tyskland i maj. Anledningen er bandets forestående album, som udkommer senere på året. Singlen "Miles & Miles" har dog allerede ramt lytterfladen og hittet i radioen. Fans kan glæde sig til et band i topform. Læs GAFFAS anmeldelse af Turboweekends koncert i Vega d. 10 april her.


 

 

 

Fredag d. 24 april:


København

Suspekt, Forbrændingen

Forbrændingens gæster kommer også fredag i godt selskab med trioen Suspekt, som oprindeligt stammer fra Albertslund. Gruppen er i den grad i søgelyset for tiden med deres femte studiealbum "V" (læs GAFFAs begejstrede anmeldelse her), og denne koncert er da også ekstra planlagt, fordi lørdagens koncert – også på Forbrændingen – blev udsolgt på ingen tid. Om publikum får lov at høre et uddrag af bandmedlem Emil Simonsens netop offentliggjorte grundlovstale, vil aftenen vise, men mon ikke taget løftet sig under alle omstændigheder?


 

 

 

48 Timer Festival, Nørrebro

Kulturfestivalen


ef="http://48timer.com/?page_id=18">48 Timer Nørrebro
skydes i gang fredag og varer indtil søndag. Bor man på Nørrebro, undgår man vel næppe et blive suget ind af de massevis af kulturelle arrangementer og tilbud, festivalen tilbyder - men det er der bestemt heller ingen grund til. "Tag en pause fra hverdagens ræs og rejs med os tilbage til en mere simpel tid", er festivalens motto. Blandt andet kan man på basketbanen ved Ravnsborggade opleve en udstilling med billeder, møbler og rekvisitter fra Nørrebro i 50'erne. Gaderne plejer at være fyldte til denne event, som er skabt af ildsjæle på Nørrebro. Og vejret tegner jo til at blive en god medspiller i weekenden. Musikken leveres blandt andet af Mellemblond, Ponyblod og Patchanka.

Asbjørn, Bremen Teater

Det fremadstormende, i Berlin bo


satte talent vender snuden hjem for en stund for at promovere det netop udkomne album "Pseudo Visions". GAFFA kastede fire stjerner efter det og beskriver Asbjørn som en mandlig pendant til kollegaerne Lykke Li eller Robyn. Bedøm selv til fredagens koncert på Bremen Teater.

Baby Dee, Jazzhouse

Den Shirley Temple-besatte transgenderkvinde Baby Dee vender tilbage til Jazzhouse med fuldt band. Den farverige performer er kendt for at blande så forskellige genrer som kammerpop, avantgarde, cabaret og folk holdt sammen af hendes karakteristiske harpespil. Til koncerten i morgen er det dog det nye, persisk-inspirerede album, der skal præsenteres, og Jazzhouses stemningsfulde, grotteagtige kældersal, der i 2009 blev gennemrenoveret, må siges at være den perfekte udfoldelsesflade for den eksperimenterende kunstner. Læs GAFFAS anmeldelse af Baby Dees koncert i Aarhus i 2011 her

Odense:


>The White Album, Magasinet

Bandet med det lidet google-venlige navn er netop nu på Danmarksturné og snyder i den forbindelse ikke odenseanerne for et besøg. Albummet "The Quiet Strum" fra september 2014 blev særdeles vel modtaget, bandet er blevet sammenlignet med Fleet Foxes, Bon Iver og José Gonzalez, og deres formfulendte, akustisk klingende numre rost for deres træfsikkerhed. Læs GAFFAS anmeldelse af "The Quiet Strum" her.

ANNONCE