Nyhed

Støjrockerne The Jesus & Mary Chain udgiver første album i 19 år

Det skotske band har ikke udgivet et studiealbum siden 1998. Nu er de på vej tilbage.

Det skotske støjrock-band The Jesus & Mary Chain udgiver et nyt album til marts 2017. 

Alan McGee, medstifter af bandets tidligere pladeselskab Creation Records, afslørede nyheden om det nye album i et interview med CBC Music og understregede, at "det er helt vildt." 

The Jesus & Mary Chain udgav deres sidste studiealbum, "Munki", tilbage i 1998 og gik i opløsning året efter. I 2007 begyndte rygterne om et nyt album dog at tage til, men sidste år udtalte forsanger og sangskriver Jim Reid, at indspilningerne var blevet udskudt på grund af uoverensstemmelser mellem ham og hans bror, guitarist William, der ligeledes er sangskriver i bandet. 

Sidste år udtalte Jim Reid til engelske NME, at "vi fandt sammen igen i 2007 og det var bare planen. Vi tænkte: "Vi har nogle sange, som vil gøre sig rigtig godt som et Mary Chain-album" – og så skete der alle de sædvanlige skænderier imellem min bror og jeg. "Jeg vil gøre dér her" og "det vil jeg ikke" og det blev bare "fuck dig" og mundhuggeri. Det sædvanlige shit, kort og godt."


Sidste år, i 2015, gæstede The Jesus & Mary Chain den aarhusianske festival NorthSide i forbindelse med bandets reunion-turné, for at fejre 30-års jubilæet af debut- og gennembrudsalbummet "Psychocandy" (billedet). Koncerten blev af GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt tildelt hele fem stjerner, og der blev blandt andet skrevet, at: "På storskærmene kunne man se glade fans i flere generationer synge og rocke med trods den heftige regn, fra gymnasieelever til seniorer, og med endnu et smil fra Jim Reid kunne man konstatere, at The Jesus & Mary Chain er ældet med ynde. Så må man håbe, de også kan skabe ny musik på samme høje niveau." Du kan læse hele anmeldelsen fra NorthSide 2015 her

I klippet herunder kan du høre sangen "Just Like Honey" fra debutalbummet "Psychocandy", 1985. Sangen fik et revival i 2003, da den kunne høres i filmen "Lost in Translation":


ANNONCE