Nyhed

The Jesus & Mary Chain fremfører legendarisk album i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Darklands bliver omdrejningspunkt for bandets koncert i Den Grå Hal den 26. marts.

Mørke og mystiske The Jesus and Mary Chain, med brødreparret Jim (sang) og William Reid (guitar) i spidsen, er en af tidernes og støjpoppens helt store grupper, og Darklands fra 1987 anses som måske bandets mest skelsættende værk, som propellerede dem ind i mainstreamen, i hvert fald i Storbritannien.

Det er derfor lidt af en nyhed og annoncering, at både band og album kan opleves, når skotterne gæster Christiania og den Grå Hal den 26. marts i det nye år. 


Det er nu efterhånden 35 år siden, at det, der senere skulle gå hen og blive en af den alternative rockscenes mest markante skikkelser i form af The Jesus and Mary Chain, blev kreeret i brødrene Reids soveværelse, og debutalbummet Psychocandy anses som lidt af en milepæl inden for genren. 

Det er imidlertid opfølgeren Darklands, der vil være i fokus i Den Grå Hal, og det med god grund; pladen indeholder nemlig nogle af bandets mest kendte og elskede numre, blandt andet hittet "April Skies" og de to andre singler, "Happy When It Rains" og titelsangen.

LÆS OGSÅ: The Jesus and Mary Chain arbejder på nyt album


Annonceringen følger i kølvandet på sidste års nyhed om, at bandet angiveligt arbejder på et nyt album, som efter planen vil blive bandets ottende. 
Efter bandet blev opsplittet i 1999, fandt brødrene sammen igen om liveoptrædener og koncertarrangementer otte år efter. Men der skulle gå indtil 2017, før bandets seneste studieudgivelse, Damage and Joy, kom på gaden.

LÆS OGSÅ: David Hasselhoff laver cover af Jesus and Mary Chain

Billetsalget går i luften nu på fredag den 11. oktober klokken 11.00, og billetter kan erhverves via linket her.


Herunder kan du se se musikvideoen til titelnummeret fra Darklands, som er et af de numre, vi kan glæde os til, når skotterne gæster Danmark næste år. 

 


ANNONCE