Nyhed

11 essentielle navne, vi gerne vil se på NorthSide Festival 2017 – hvem vil du helst høre?

Lige siden Radiohead-annonceringen i går har vi været i NorthSide-humør. I den glade anledning bringer vi vores bud på kunstnere, som vi håber på at kunne opleve til næste års festival.

I går blev det offentliggjort, at det første hovednavn til næste års NorthSide er selveste Radiohead. Selvom festivalarrangørerne formentlig har brugt en stor del af budgettet på at sikre sig netop dét navn, kommer GAFFA her med bud på 11 kunstnere, som vi håber på at kunne få fornøjelsen af til NorthSide 2017.

Hvem vil DU helst se? Deltag i afstemningen nedenfor.

Bon Iver 


Bon Iver udgav debutalbummet "For Emma, Forever Ago" i 2007 i kølvandet på frontmand Justin Vernons endte forhold. Den Wisconsin-baserede indiefolk-gruppe opnåede hurtigt succes med opfølgningsalbummet "Bon Iver, Bon Iver" fra 2011. De efterfølgende turnéer bragte bandet forbi både Falconer Salen i 2011 og Forum i 2012, og fik hverken anmeldere eller fans til at holde igen med begejstringen – tværtimod. Bon Ivers tredje studiealbum "22, A Million" udkom den 30 september, og GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann kvitterede med fem begejstrede stjerner. Anmeldelsen kan læses her. Selvom Bon Iver-fans kan glæde sig til to forlængst udsolgte koncerter i Den Grå Hal på Christiania den 2. og 3. februar 2017, håber vi, at de også har lyst til kigge forbi Danmark i juni.

 

Chance the Rapper


Det unge hiphop-stjerneskud Chancelor Bennett, der går under kunstnernavnet Chance the Rapper, fik for alvor spotlightet på sig i 2013, hvor den brede offentlighed for første gang fik øjnene op for ham. Han gæstede Justin Biebers single "Confident", og senere samme år udsendte han et mixtape "Acid Rap" med prominente gæster som Twista, Vic Mensa, og Action Bronson. Senest har rapperen arbejdet for Kayne West ved at skrive store dele af hans seneste album "Life of Pablo". Tidligere i år udgav han sit seneste mixtape "Coloring Book", som har stjerner som Justin Bieber, Kayne West og Lil Wayne som medvirkende. Den 15. november lægger Chance The Rapper vejen forbi Falconer Salen til en i skrivende stund næsten udsolgt koncert, men han skal også være hjertelig velkommen til at besøge NorthSide næste år.

Peter Doherty 


Peter Doherty er bedst kendt fra det britiske punkrock-band The Libertines, som debuterede i 2002 med "Up The Bracket". Grundet personlige problemer endte frontmanden Doherty i diverse konflikter, som blandt andet omfattede et massivt stofmisbrug og gentagne anholdelser. Som resultat valgte de resterende bandmedlemmer at udelukke ham fra gruppen, hvorfor Doherty dannede indierock-bandet Babyshambles, som debuterede med "Down in Albion" i 2005. Efterfølgende agerede han som frontmand i både Babyshambles og det genforenede The Libertines, som hver især har tre album i rygsækken. Disse musikalske projekter var tilsyneladende ikke nok, idet Doherty valgte at udgive solomateriale i 2009. Samme år gæstede han for første gang Roskilde Festival, hvor GAFFAs anmelder Finn P. Madsen tildelte koncerten fem imponerede stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her. Doherty udgiver sit andet soloalbum "Hamburg Demonstrations" den 2. december, hvorfor det må være på sin plads med en efterfølgende turné – og forhåbentlig et Danmarksbesøg til sommer fra den nu noget mere ligevægtige Doherty.

Liam Gallagher


Den tidligere Oasis-frontmand Liam Gallagher kunne opleves i Oasis-dokumentafilmen "Supersonic", som havde premiere i danske biografer den 13. oktober. "Supersonic", som er instrueret af Mat Whitecross og produceret i samarbejde med Liam og Noel Gallagher, centrerer sig omkring tilblivelsen af det britiske rock/britpop-band fra Manchester og den efterfølgende store succes. Liam Gallagher har meldt ud, at han på nuværende tidspunkt arbejder på sit eget solomateriale, som han hellere end gerne må lufte for publikum i Aarhus næste sommer – nu har brormand Noel jo også spillet der i 2012. Selvom vi formentlig ikke skal satse på en Oasis-genforening i den nærmeste fremtid, kan vi stadig nyde hittet "Wonderwall" herunder:

Haim


Den californiske søskendetrio Este, Danielle and Alana, der tilsammen udgør gruppen Haim, er snart aktuelle med et nyt album, som er opfølgeren på 2013-debutalbummet "Days Are Gone". Trekløveret tog verden med storm, da deres debutalbum med en blanding af pop, rock, folk og r&b, steg til tops på mange hitlister samt indeholdt hits som "Falling" og "The Wire". Søstrene skulle have spillet til Fredagsrock i Tivoli tilbage i august, men blev nødsaget til at aflyse hele deres Europa-turné, eftersom de havde travlt med at færdiggøre det nye album. Selvom vi havde set frem til at opleve trekløveret live i august, vil vi være mere end tilfredse med at se dem til NorthSide 2017 i stedet for.

The Killers (billedet)


I september blev det bekræftet, at The Killers er tilbage i studiet. Det amerikanske rockband har fire albums bag sig, hvoraf det seneste "Battle Born" udkom i 2012. Nu, fire år efter, kan fans se frem til en femte plade, som højst sandsynligt udkommer i starten af 2017. Det er ved at være et stykke tid siden, at gruppen besøgte Danmark. Med koncerten til Skive Beach Party 2009 (nu Skive Festival, red.) imponerede de GAFFAs anmelder Simon Høgh Meldgaard og scorede topkarakter for blandt andet fremførslen af "monsterhits fra alle tre albums, hvor Day and Age fra november '08 er det seneste, men All These Things That I've Done må fremhæves i perlerækken, med dens mantra 'I've got soul but I'm not a soldier', der rungede fra publikum i et del tid, inden frontmanden sang med. Bare et af mange kæmpemomenter i koncerten. Stadionrock kan altså stadig bruges om bands i dag." Læs hele anmeldelsen her. Efter en sådan sekstjernet dansk festivalkoncert kan vi kun håbe, at vi får lov til at opleve rockgruppen live til NorthSide 2017.

London Grammar


Engelske London Grammar blev dannet i 2012 af Hannah Reid, Dan Rothman og Dominic "Dot" Major. Trioen offentliggjorde nummeret "Hey Now" på YouTube, og i starten af 2013 var de klar med ep'en "Metal & Dust". Samme år udgav de debutalbummet "If You Wait", som GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann kvitterede med hele fem stjerner og ordene: "Det er en overordentlig flot debut, der profiterer enormt af sangerinden Hannah Reids uforligneligt smukke stemme, som på samme tid fremstår dragende, foruroligende og ikke mindst klokkeklar som få". Du kan læse hele anmeldelsen her. Bandet arbejder for tiden på et nyt album, som forhåbentlig udkommer inden næste års NorthSide – hvor vi meget gerne vil synge med på både nye og gamle sange.

Major Lazer


Det er ingen hemmelighed, at festivalgængere i Danmark godt kan lide Major Lazer. Sådan har det været, siden Roskilde annoncerede, at sci-fi-reggae-projektet skulle spille på festivalen i 2009. Samme år udgav bandet debutalbummet "Guns Don't Kill People... Lazers Do", og til januar næste år er de klar med fjerde plade, som har fået titlen "Music Is The Weapon". Gruppen har tidligere samarbejdet med danske MØ på hits som "Lean On" og "Cold Water". Da Major Lazer spillede til Roskilde Festival i 2014, kvitterede GAFFAs anmelder Jesper Buhl for koncerten med seks ud af seks stjerner, og de var også veloplagte på Tinderbox i 2015, så vi håber inderligt, at vi kan opleve energiske Major Lazer til NorthSide næste år.

Marilyn Manson


Marilyn Mansons kommende og tiende studiealbum "SAY10" (et ordspil på "Satan") udkommer den 14. februar 2017 – på selveste Valetinsdag. Albummet bliver Mansons første siden "The Pale Emperor", der udkom i januar 2015 og fik tildelt hele fem stjerner af GAFFAs anmelder Kristoffer Veirum. Den excentriske sanger gav en firestjernet koncert i Store Vega sidste år, hvor GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez blandt andet skrev: "Bandet spiller tight og leverer eksplosive versioner af nyklassikere som Disposable Teens, Rock Is Dead og naturligvis The Beautiful People, der gemmes til aftenens næstsidste nummer. Mansons eget niveau er mere ujævnt koncerten igennem, men i det store hele brænder han altså virkelig igennem. For eksempel leveres Sweet Dreams med en intensitet og indlevelse, så det er lige før, man føler sig som en 16-årig sortseer hjemme på drengeværelset igen." Anmeldelsen kan læses her. Vi er spændte på at høre Mansons nye materiale, hvorfor vi håber på et glædeligt gensyn i 2017.


Angel Olsen


Den talentfulde folk/rock-sangerinde Angel Olsen bragede for alvor igennem efter udgivelsen af andetalbummet "Burn Your Fire For No Witness". Nu er hun klar med nyt album, "My Woman", som udkom den 2. september på pladeselskabet Dead Oceans, og som gør brug af synthesizeren i højere grad end tidligere. GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann kvitterede for den nye plade med fem flotte stjerner og ordene: "Olsen er en fænomenal sangskriver, men også en fremragende sanger, og det sættes der en ekstraordinært tyk streg under i denne ombæring, hvor hendes såvel tidløse som hjerteskærende stemme med sin helt centrale plads står stærk, alsidig og nuanceret som aldrig før." Du kan læse hele anmeldelsen her. GAFFA har for nylig fået en snak med sangerinden, hvor hun blandt andet fortæller om "My Woman". Interviewet kan læses her. Angel Olsen gav også en femstjernet koncert i DR Koncerthuset tidligere på måneden, men hun har endnu ikke spillet i Danmark uden for København, hvorfor vi håber på at se den udtryksfulde sangerinde til NorthSide 2017.

Twenty One Pilots


Makkerparret fra Ohio består af Tyler Joseph og Joshn Dun. Twenty One Pilots debuterede med deres selvbetitlede album i 2009 og kalder selv deres musik for "schizo-pop". Sidste år udgav de deres fjerde album "Blurryface", som for tiden er blandt de ti bedst sælgende album på den amerikanske album-hitliste Billboard 2000. Foruden Tyler Joseph bestod gruppen oprindeligt af Nick Thomas og Chris Salih, som begge forlod bandet i 2011 på grund af travlhed med studierne. Josh Dun, der var tidligere live-trommeslager for bandet House Of Heroes, trådte herefter til. Duoen er kendt for deres enorme energiudladninger til livekoncerterne, og særligt Tyler Joseph har for vane at kaste sig i armene på publikum, kravle op på, hvad der nu er at kravle op på, eller lave backflips midt i sangene. Det rygtes, at de to herrer brygger på nyt materiale, og selvom de gæster Falconer Salen den 30. oktober til en forlængst udsolgt koncert, krydser vi fingre for, at de også har lyst til at aflægge musikalsk visit i juni 2017.

ANNONCE