Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i – endnu en dejlig miniferie – pinsen

De mange koncerter rækker fra Thomas Helmig til Aerosmith og ender med Justin Bieber

I starten af juni er der endnu en lille mini-ferie, og dertil er måneden spækket med muligheder for at komme til gode koncerter, hvorefter du måske kan se pinsesolen danse. 2. pinsedag byder på hele fire nævneværdige koncerter fordelt i både København og Aarhus. Der er stadigvæk ledige billetter til alle optrædener, så det er ikke din undskyldning.

 

Torsdag den 1. juni


 

Steppeulvenes ”Hip” 50 år, Amager Bio

Tilbage i 2015 blev rockorkesteret Steppeulvene tildelt pionerprisen Steppeulven, hvor Stig Møller, Søren Seirup, Preben Devantier og Eik Skaløes søster Iben Lassesen tog imod prisen. 1. juni er det 50 år siden, at Steppeulvene udgav deres første og eneste lp, Hip. Dagens fejres i Amager Bio, hvor du kan opleve det originale Steppeulvene, hvilket i dag er Preben Devantier og Stig Møller med hjælp fra Peter Ingemann på bas, til en konceptkoncert med alle lp’ens numre i original rækkefølge.

 


 


Kiefer Sutherland, Skråen

Skuespiller, producer, instruktør og singer-songwriter er de mange betegnelser, som står på Kiefer Sutherlands cv. Torsdag aften er der mulighed for at opleve ham live på Skråen i Nordkraft, Aalborg. Har du kværnet alle ni sæsoner af “24 Timer” og vil have mere Kiefer Sutherland, kan du opleve ham spille sin country/americana-plade “Down in a Hole” – som han selv har skrevet teksterne til efter virkelige hændelser – denne aften.

 


 

Skive Festival (fortsætter til 4. juni)

Grundet pinsen og 25 års jubilæum er Skive Festival i år udvidet med en enkelt dag og varer fra den 1.-4. juni. Ca. 50 kunstnere spiller i løbet af de fire dage, og rækken af musikere når bredt. Vi starter med dansktop i form af Birthe Kjær og Kandis om torsdagen, fredag og lørdag byder på blandt andre rapperne fra Suspekt og popprinsessen Medina, og du kan slutte af i den mere rockede genre med Magtens Korridorer om søndagen.


 

 

Fredag den 2. juni


 

Beth Hart, Tivoli

Den 2. juni vender Beth Hart tilbage til Danmark, hvor hun indtager scenen til fredagsrock på plænen i Tivoli. I 2015 spillede sangerinden til Smukfest, hvor Ole Rosenstand Svidt anmeldte for GAFFA og skrev: ”Koncerten var absolut gedigen, også med Harts brug af dynamiske udsving(…) hun skal være hjertelig velkommen tilbage på Smukfest”. Det er godt nok ikke til Smukfest denne gang (her spiller hun dog også), men vi forventer, at koncerten i Tivoli også er til at regne med.


 

 

Heartland Festival, Kværndrup (fortsætter til 4. juni)


Det er sjældent ordene festival og idyl passer godt sammen, men Heartland Festivalen er netop placeret med idylliske omgivelser tæt ved Egeskov Slot på Fyn. Festivalen melder om få billetter, så du kan stadig nå at opleve line-uppet. I år åbner grunge-ikonet Eddie Vedder for festlighederne, dertil indeholder gruppen af udenlandske navne blandt andre Miguel og Bryan Ferry, der selvfølgelig er i selskab med et hav af danske musikere som Bisse, Soleima og rockgruppen Veto.

 

 


Lørdag den 3. juni

 

Thomas Helmig, Tina Dickow, Katinka og Anya, Søndermarken


Den 3. juni står der masser af dansk musik på programmet i Søndermarken i København. Der bliver både spillet helt nye toner og gode gamle klassikere. I løbet af dagen kan du opleve sangerinderne Katinka, Anya og Tina Dickow, og øverst på plakaten står Thomas Helmig, som slutter dagen af. Den 12. maj udgav Helmig sin seneste single, ”Saml det op”, som der er god sandsynlighed for bliver spillet live i Søndermarken.

 


 

Søndag den 4. juni

 


Kim Larsen, Søndermarken

Søndag inviterer den populære spillemand Kim Larsen til i lækker sommeraften i selskab med ham og resten af Kjukken. I sidste uge spillede Larsen til Jelling Musikfestival, hvor Jens Dræby blandet andet skrev: ”En mand med så mastodontisk et bagkatalog af velkendte sange vil altid blive amputeret af et sæt på kun lidt over en time”. Koncerten i Søndermarken varer forhåbentligt lidt længere, så flere af de klassiske sing-along sange bliver rullet frem – der er få billetter tilbage.

 


 

Mandag den 5. juni

 


Aerosmith, Royal Arena

Aerosmith er draget af sted, for sidste gang, på den store europæisk afskedsturné kaldet "Aero-Vederci Baby!". Nu er de nået til at vinke farvel til de danske fans i Royal Arena 2. pinsedag. Aerosmith gav senest dansk koncert ved Fængslet i Horsens i 2014, hvor GAFFAs anmelder Espen Strunk uddelte fire stjerner under overskriften "Overbevisende overlevere: Legendariske luftsmede slog gnister i Horsens". Du kan stadigvæk nå at få billetter til afskeden med bandet, der allerede omtales som legendariske.

 


 

Little Mix, Valby Hallen

Med deres fjerde studiealbum på gaden er kvartetten Little Mix i gang med deres fjerde turné kaldet The Glory Days Tour 2017, hvor pigerne bringer et høj energiniveau til Valby-Hallen. Pop-kvartetten gæstede Danmark i juni 2016 sidste år, hvorGAFFAs anmelder, Sara Elisabeth Nedergaard indledende skrev, at gruppen var spået til at blive de nye Spice Girls, og efterfølgende tilføjede: ”der var da også dømt masser af girl power, tøsefnidder og positive budskaber til det unge publikum i Falconer Salen tirsdag aften”.


 

 

Allan Olsen, Koncerthuset


Allan Olsen spillede for første gang nogensinde i DRs Koncertsal søndag den 28. maj og har formået at sælge samtlige billetter. Derfor spiller Olsen endnu en koncert på samme sted den 5. juni, hvor der stadig er billetter. Den 13. maj udgav Olsen sit 10. album, Hudsult. GAFFA-anmelder Jan Opstrup Poulsen har tildelt albummet fire stjerner, og tilføjer, at kendskabet til Allan Olsens vrede og utilfredshed ikke er nyt. Derfor er det ikke så overraskende, at ”Trubaduren langer ud efter de fleste” på det nye album.

 


 

Justin Bieber, Jysk Væddeløbsbane, Aarhus

Under et år efter han sidst gæstede Danmark, kommer Justin Biebers "Purpose World Tour" forbi Danmark igen, denne gang er det dog Aarhus, popstjernen gæster. Sidst Bieber var i Danmark på sin turné var det i et propfyldt Telia Parken, hvor de danske Beliebers havde holdt køen varm i meget lang tid forinden. Den canadiske charmør imponerede dog ikke GAFFA-anmelder, Sara Elisabeth Nedergaard, som gav to sølle stjerner under overskriften ”Sjælløs Bieber gad ikke syge”.


ANNONCE