Nyhed

Bristol-legender fortolker dansk mesterinstruktør

GAFFA.dk – alt om musik

En unik koncertoplevelse i DR Koncerthuset viser sig til oktober, hvor der vil udspille sig en fejring af 90 års jubilæet for filmen "Jeanne d'Arcs lidelse og død" - en af filmhistoriens afgørende værker.

Musikeren Adrian Utley og producer i duoen Goldfrapp, Will Gregory, opfører i samarbejde med chefdirigent Dharles Hazlewood deres hyldest til Carl Th. Dreyers mesterværk "Jeanne d'Arcs lidelse og død" fra 1928. Den 31. oktober i DR Koncertsalen akkompagneres filmen af et orkester bestående af blandt andet seks live-musikere fra Portishead og Goldfrapp og det internationalt anerkendte danske kor Ars Nova samt seks danske blæsere.

Utley og Greogory har blot opført denne forestilling få gange tidligere i England og USA – nu får danskerne også muligheden for at opleve deres unikke performance, hvor de tilføjer et ekstra niveau til filmen. Under forestillingen vil "Jeanne d'Arcs lidelse og død" blive vist i ny-restuareret udgave, hvor billederne står skarpere end nogensinde før. 

LÆS OGSÅ: Portishead – folk har nok opgivet os

Adrian Utley, kendt fra den britiske rockgruppe, Portishead, udtaler følgende i pressemeddelelsen: "Det er en af mine absolutte yndlingsfilm. Instruktøren, Carl Th. Dreyer, er en af de helt store inspirationer for mig, så det er et stort privilegium at komme netop til Danmark og opføre musikken". 

"Der er ikke mange stumfilm, der egner sig til ny-kompositioner" udtaler Will Gregory. "Mange af dem er teatralske og uendelige slap-stick-scener, som er svære at give dybde. Det forholder sig anderledes med "Jeanne d’Arc", der er så moderne i sit filmsprog. Det er fantastisk for os, at vi får mulighed for at fejre Jeanne d’Archs 90-års jubilæum i Danmark. Filmen er et mesterværk og en af filmhistoriens vigtigste film."

Billetsalget starter fredag den 24. august kl. 10

ANNONCE