Nyhed

Jamaika er nu anholdt og sigtet

GAFFA.dk - alt om musik

Den danske rapper og sanger har i længere tid været efterlyst af politiet efter knivstik-episode.

Jamaika har været efterlyst for at have begået et knivoverfald med en 30 centimeter lang kniv mod en 23-årig mand. Overfaldet fandt sted den 6. oktober i Esbjerg.

Nu har Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt den danske rapper, og i går blev Jamaika fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for rå og farlig vold og fængslet i tre uger, skriver Jydske Vestkysten.


LÆS OGSÅ: Jamaika efterlyst af politiet – kan være farlig

Jamaika med det borgerlige navn Sharmarke Omar Ali nægter sig skyldig og har ikke villet udtale sig i retten. Rapperen har været efterlyst over hele landet siden den 19. november og blev anholdt onsdag aften i Vejle, hvor han også er vokset op.

I retten forholdte Jamaika sig rolig og afslappet, mens de alvorlige anklager mod ham blev læst op. Han sigtes for vold af særlig rå og farlig karakter ved gentagne gange at have slået offeret i hovedet med knyttet hånd. Jamaika har med en køkkenkniv med et blad på 30 centimeter flere gange stukket ud mod den 23-årige mands hoved, så han fik flere snitsår. Blandt andet et to centimeter dybt snitsår ved håndleddet, så en sene til en finger blev skåret over, skriver Jydske Vestkysten.


Desuden forsøgte Jamaika at brænde offeret med en tændt cigaret.

LÆS OGSÅ: Jamaika giver lyd fra sig

Jamaika er kendt for nummeret "Blodskudt", der har over 12 millioner streams på Spotify. Han har tidligere optrådt på blandt andet Roskilde Festival, Spot Festival og på Train i Aarhus. I januar udgav Jamaika pladen Nordsiden, der modtog fem ud af seks stjerner af vores anmelder.


Jamaika har kontrakt med pladeselskabet Universal Music. Direktør for Universal Music Danmark, Casper Bengtson, har udtalt følgende om sagen til GAFFA:

– Hos Universal Music agerer vi inden for lovens rammer, og vi vil selvfølgelig til enhver tid samarbejde med myndighederne, hvis de henvender sig. Men det er samtidig vores forpligtelse som et af Danmarks største musikselskaber at bidrage til musikalsk og kulturel mangfoldighed i det danske samfund. Derfor er det også afgørende for os at kunne give stemme til kunstnere, der ikke nødvendigvis deler vores værdier eller lever efter dem.

Casper Bengtson har i dag ikke ønsket at kommentere yderligere om sagen med Jamaika.


LÆS OGSÅ: Paranoia i Finlandsparken

ANNONCE