Nyhed

EFTER FORVARINGSDOM: Knivstikkende rapper topper hitlisten

Trods en række alvorlige voldsforbrydelser kan Sharmarke Omar Ali glæde sig over stor succes med aktuelt album

Det er kun fire år siden, dansk-somaliske Sharmarke Omar Ali blev idømt forvaring på ubestemt tid efter et uhyggeligt optrin på en vandpibecafé i Esbjerg oktober 2019. Her blev en 25-årig mand efter eget udsagn brændt med en cigaret, slået med en knytnæve og sparket af Ali, der var påvirket af alkohol og stoffer.

Voldsmanden, som også optræder som rapper under navnet Jamaika, skulle desuden have stukket mod offerets hoved og hals med en stor køkkenkniv. Offeret afværgede, men fik et dybt stiksår i håndleddet. Senere skulle Jamaika sammen med to andre havde sparket offeret i liggende tilstand og truet ham for at få ham til at trække sin politianmeldelse tilbage. 

I foråret '21 blev Ali idømt forvaring på ubestemt tid. Retslægerådet gav i deres anbefaling dengang vægt på, at han seks gange tidligere havde overfaldet personer med kniv eller knust flaske, og således må vurderes at være til fare for sin omgivelser.

Shamarke Ali Omar, alias Jamaika, optræder på Train i Aarhus, marts 2019. Foto: Morten Rygaard
Shamarke Ali Omar, alias Jamaika, optræder på Train i Aarhus, marts 2019. Foto: Morten Rygaard

Det blev dog kun til to års indespærring for Jamaika - og der er tilsyneladende mange, som gerne vil lytte til hans aktuelle udgivelse. Så mange, at albummet nu er nået til tops på den officielle danske albumhitliste - foran blandt andre verdensstjernen Taylor Swift. 


Modsat tidligere udgivelser fra Ali udkom det nye album Championship ikke hos Universal Music. Albummet blev hilst velkommen af GAFFAs Elias Kvist, som tildelte fire stjerner ved udgivelsen. Alis succes er et af flere aktuelle eksempler på, at personfarlig kriminalitet langtfra er nogen hindring for succes i musikbranchen.


For en måned siden opnåede Oliver Gammelgaard Nielsen, alias TopGunn, en topplacering på albumhitlisten med albummet DK Goat, hvor han blandt andet praler med et voldeligt overfald på en teenagepige, og tidligere på året opnåede kollegaen Benny Jamz samme succes med sit album Ny sejr, blot et års tid efter at have modtaget en dom for "legemsangreb af særlig rå og brutal karakter."

Dansk pladeselskabs-direktør slår fast: Vil ikke skrive kontrakt med bandemedlemmer

ANNONCE