Nyhed

Virtuel festival er på vej

GAFFA.dk – alt om musik

”En hel sommer uden livemusik, det går simpelthen bare ikke”

For lidt under en måned siden startede manden bag guitaren, Mathæus Bech, et virtuelt spillested som svar på COVID-19’s tvungne nedlukning af spillesteder. Efter 19 koncerter på 21 dage i egen stue havde Mathæus Bech af ren udmattelse besluttet sig for at sætte projektet i betro. Det holdt dog kun indtil Mette Frederiksens udmelding ved gårsdagens pressemøde, hvor sommerens musikaktiviteter for alvor fik det endelige dødsstød.

Mathæus Bech har derfor nu annonceret et nyt projekt i form af en virtuel festival, der løber over hjemmesiden coronafestivaler.dk i dagene 16.-19. april. Festivalen vil byde på omtrent 16 koncerter og performances af forskellige slags i løbet af de i alt fire dage.


LÆS OGSÅ: Coronavirus får musiker til at åbne virtuelt spillested

På hjemmesiden coronafestival.dk lyder det, at formålet med projektet er, "at bekæmpe mismod, afmagt og rastløshed med musik, nærkontakt og kærlighed". Selv udtaler Mathæus Bech:

“En hel sommer uden livemusik, det går simpelthen bare ikke. Da jeg startede dette projekt, var det for at bevise at musik er en urkraft og en nødvendighed – at den altid vil finde en vej, uanset omstændighederne, og det må man jo konstatere, at den har! Den succes der har været i forbindelse med dette forpligter”.


Videre uddyber han:

“Det har været livsbekræftende at mærke, hvordan folk har taget konceptet til sig. Det er vigtigt for den fælles morale at åndslivet ikke dør ud, og jeg er enormt lykkelig for at kunne bidrage i en tid, hvor man let kan føle sig tilovers. Jeg håber, at den nye model med at afholde det som festival, gør det mere holdbart for mig at drive det”.

LÆS OGSÅ: Sådan reagerer festivalerne på Mette Frederiksens forbud


I løbet af marts bød koncert-programmet på alt fra indie-pop til klassisk musik til jazz. Af navne gæstede blandt andet Lydmor, Moi Caprice, Knægt og Novo Quartet.

Mere information følger løbende på coronafestival.dk, og det er også her, du kan streame festivalen live i dagene 16.-19. april.

ANNONCE