Nyhed

Alanis Morissette giver albumkoncert i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Hylder Jagged Little Pill i Royal Arena 23. september

Det er i år 25 år siden, canadiske Alanis Morissette fik sit massive internationale gennembrud med albummet Jagged Little Pill, og i den anledning hylder hun udgivelsen på en turné, der bringer hende til Royal Arena 23. september, hvor man må formode, at hun spiller albummet i sin helhed sammen med andre højdepunkter fra bagkataloget. Det bliver i øvrigt hendes kun tredje danske koncert siden 2008, så det er ikke ligefrem hver dag, hun er i landet.

Jagged Little Pill vandt fem Grammyer og har solgt mere end 30 millioner eksemplarer, hvilket gør det til et af verdens 20 bedst solgte album, og da Morisette senest gav dansk koncert, på Tinderbox i 2018, beskrev GAFFAs anmelder albummet således:


”Ind med Canadian Airlines’ firefly kom dronningen af alt-rock angst, som Rolling Stone Magazine meget rammende har kaldt Alanis, med kompromisløst ærlige tekster om tro, skyld, skam, tvivl, undertrykkelse, fremmedgørelse, vrede, had, kærlighed og lidt mere vrede. Et koncentrat af stor, stor sangskriverkunst – så mange ord, meninger, så meget eksistens presset ned i tre minutter lange dagbogskapitler.”

Jagged Little Pill var Morissettes tredje album – de to første udgav hun som teenager, og de blev kun hits i hjemlandet – og de blev fulgt af yderligere fem album, som blev pænt modtaget uden dog tilnærmelsesvis at opnå samme succes som Jagged Little Pill. Den 1. maj udgiver hun sit niende album og det første i otte år, Such Pretty Forks in the Road.

Alanis Morissette har også bidraget musikalsk ved teaterproduktioner og medvirket i roller på det store lærred såvel som i mindre opsætninger. Ved siden af underholdningsbranchen er hun en ivrig forkæmper for kvinders empowerment og har stor fokus på spirituel, psykologisk og fysisk velvære. I 2016 lancerede hun "Conversation with Alanis Morissette". En månedlig podcast, som indeholder samtaler med flere markante forfattere, læger, undervisere og terapeuter, der dækker en bred vifte af psykologiske emner, med udgangspunkt i blandt andet det spirituelle, udviklingsmæssige og kunst.


Den 5. december 2019, fik Jagged Little Pill, The Musical sin debut på Broadway på Broadhurst Theatre i New York. Samme måned udgav Morissette “Reasons I Drink”, første single fra det førnævnte album, Such Pretty Forks in the Road. Hun har netop udgivet en ny single fra albummet, "Smiling".

GAFFAs anmelder var begejstret, da Alanis Morissette senest gav dansk koncert, som nævnt på Tinderbox 2018, og uddelte fem stjerner til hendes koncert, hvor hun også fremførte mange af sangene fra Jagged Little Pill.

LÆS OGSÅ: Fra dronning af alt-rock-angst til ægte rockdiva


Med som support på den danske koncert er den amerikanske singer-songwriter Liz Phair. Phair udgav sit debutalbum Exile in Guyville i 1993, og albummet er af Rolling Stone Magazine udråbt som et af de 500 bedste albums nogensinde. Liz Phair har solgt tæt på tre millioner plader verden over og modtaget to Grammy-nomineringer. Hun har ikke udgivet et nyt album siden 2010, men forventer at udsende et album til foråret.

Billetsalget starter fredag 28. februar kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Varm op med megahittet "Ironic" fra Jagged Little Pill:

 


p>

 


ANNONCE