Nyhed

GAFFA præsenterer artist talks på Tønder Festival

Både Lars Lilholt, Madrugada og Tami Neilson deltager

Lige om lidt er det sidste weekend i august, og det betyder, at Tønder Festival anno 2022 meget snart løber af stablen.

Arrangementet finder sted fra den 25.-28. august, og vanen tro er fællesnævneren for lineuppet country- og folkemusik og det, der ligner. Og i et program, som inkluderer kunstnere som danske Rikke Thomsen og skotske Tide Lines, kan man faktisk også spotte GAFFA.

I år præsenterer festivalen nemlig de såkaldte GAFFA Artist Talks, hvor præmissen er meget simpel: et udpluk af de optrædende kunstnere bliver interviewet live på scenen af et par GAFFAs rutinerede skribenter Ole Rosenstand Svidt og Lisa Reschefski.


LÆS OGSÅ: GUIDE: Fem højdepunkter på årets Tønder Festival

- Formålet med GAFFA Artist Talks er at få et dybere indblik i kunstnernes karriere i musikken og i deres sangskrivning. Formatet bliver, at vi fra GAFFA på scenen interviewer de forskellige kunstnere, hvorefter publikum også får mulighed for at stille spørgsmål, fortæller Ole Rosenstand Svidt.  

Det er ikke første gang, tiltaget finder sted. Tilbage i 2019 var GAFFA Artist Talks også også på programmet, dengang med blandt andre Folkeklubben, Jonah Blacksmith og Irish Mythen. "Vi har et rigtig godt samarbejde med GAFFA, og derfor er det helt naturligt for os, at vi selvfølgelig gerne vil gøre brug af deres journalister på en scene på festivalen," udtaler festivalens pressechef, Maria Thessink.


Hun fortæller yderligere, at hun synes, de udvalgte kunstnere til samtalerne er blevet til en god blanding, der appellerer til en bred skare af festivalens deltagere.

Kunstnerne er norske Madrugada, der kombinerer mørk alternativ med folk og country, den erfarne danske sangskriver Lars Lilholt, som i 2021 vandt pionerprisen til Steppeulven samt Tami Neilson fra New Zealand hvis kraftfulde stemme leverer countrystemning af den gode, gammeldags slags – tilsat feministiske tekster.


Samtidig sætter Theessink ord på sin begejstring for, at festivalen endelig er tilbage efter to års ufrivillig coronapause:

- Jeg ser frem til, at vi endelig kan afvikle en festival igen. Det har været et par hårde år uden. Jeg ser frem til at opleve stemningen, og jeg kan sige, at mange af vores gæster allerede nu er tjekket ind på vores campingområde. Det er fantastisk at se, at de kommer så tidligt. Nu skal der bare være festival!

GAFFA har tidligere kurateret artist talks på københavnske biblioteker under overskriften GAFFA Library Sessions, senere blot GAFFA Sessions. Her har publikum kunne opleve samtale og minikoncerter med navne som Saybia, Michael Falch og Mads Langer.


LÆS OGSÅ: Billedserie: Saybia gæstede GAFFA Library Sessions

ANNONCE