x

Studiedagbog: Mikkel Glasser, del. 1

Studiedagbog: Mikkel Glasser, del. 1

Hej, jeg hedder Mikkel Glasser, og jeg en 24-årig ung mand, som bor i København og laver og spiller mine egne sange. Fra i morgen (tirsdag den 13. maj) og indtil slutningen af juni skal jeg indspille mit næste album.

Titlen på albummet tror jeg skal være: "Whenever I Don’t Distract My Mind It Starts To Worry". Mine tekster handler om dette emne, men også om alt muligt andet lige fra min kommende eks-kæreste til irritation over trafikken. Men jeg har også nogle rigtig positive sange. Man kan høre nogle af de nye sange i demo-form på min MySpace-side.

Status her dagen inden vi går i gang er, at jeg glæder mig, men også: jeg er spændt. For selvom jeg har brugt meget lang tid på at arrangere de sange, der nu skal indspilles, finde den rigtige dynamik og finde det rigtige tempo - og i det hele taget bare prøvet at gøre dem så gode som mulige - så begynder jeg alligevel at få tanker om, at jeg måske kunne have brugt mere tid på dem. Og at jeg måske kunne have forberedt mig endnu bedre. Men jeg tror, det er meget normalt at have det sådan.

På den anden side tænker jeg også, at det er godt nok, at jeg ikke har 100 % styr på det, for der skal jo også være plads til at "lege" i studiet.

Heldigvis har jeg stor tiltro til min musikalske legekammerat i de næste par måneder; nemlig min garvede producer, som er en 50-årig amerikaner, der hedder Gordon Raphael.

Jeg fik ham om bord, fordi jeg for nogle måneder siden tog alle cd’er ned fra cd-reolen for at se, hvem der havde produceret dem. Så fandt jeg 5 producernavne, der gik igen på mange af mine favorit-cd’er. Og så sendte jeg en demo med mine nye sange til alle fem producere. En af disse var Gordon Raphael, som bl.a. har produceret The Strokes’ første 2 plader.

En uges tid efter svarede Gordon, at han rigtig godt kunne lide mine sange, og at han gerne ville producere mit næste album. Fedt nok!
Siden har vi e-mailet og telefoneret. Jeg syntes, han virker rigtig sympatisk og også rigtig dygtig. Så jeg tror, det bliver fedt at arbejde med ham. Og det hjælper absolut med at give ro i sjælen, mht. at pladen skal komme til at lyde godt, når jeg har ham ved roret og som sparringspartner.

Ud over positive forhåbninger til samarbejdet med Gordon tør det svagt antydes, at jeg også har høje forventninger til det færdige resultat. Jeg forventer intet mindre, end at folk taber både ører, næse og mund, når de hører det færdige album. Men sådan har de fleste musikere det vidst med deres kommende plade

Jeg vil i hvert fald løbende skrive indlæg om, hvordan jeg synes, det går med mine forhåbninger både positivt og negativt, og om hvordan jeg synes, indspilningen og det kommende album udvikler sig.

Venlig hilsen
Mikkel

PS: En sidste forhåbning jeg har til det kommende stykke tid er, at vejret bliver lidt kedeligt, så jeg ikke skal sidde og kigge for meget ud på solskin. Men på den anden side: for at citere en meget klog mand, så har jeg engang sagt: at man alt andet lige skal være glad for vejret, så længe man kan trække det

Mikkel Glasser på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA