x

Kirsten & Maries dagbog fra Roskilde Festival 2011

Kirsten & Maries dagbog fra Roskilde Festival 2011

Lineup på Roskilde:

Jacob Buur: Violin

Erik Danciu: Violin

Asger Buur: Cello

Dea Marie: Percussion

Marie: Sang

Kirsten: Sang+guitar

 

8.30: Vi spiser morgenmad bestående af hjemmebagte boller, vandmelon og jordbærte. Ingen appetit. Vi er meget trætte.

 

10.02: Vi er ved at pakke alle instrumenter ud i vores grankusines stue. Strygerne stemmer deres violiner og cello.

 

10.48: Vi har spillet sættet igennem i stuen. Det lød sateme godt! Det bliver en kongekoncert- WOHOO! (Erik spiller folkemusik og synes han er lidt sjov).

 

10.54: Kirsten har ondt i maven.

 

10.57: "Det er fedt, det her!"

 

11.05: Nu kører vi fra vores grankusine. (Hun bor næsten i Roskilde). Vi kører mod festivalen. Ja, vi har nærmest fået en tourbus, hvor vi sidder så tæt, at det er godt, at vi kan lide hinanden. Humøret er højt i bussen. Nu kører vi forbi gasværket og diskuterer, hvordan vi skal stå på scenen, når vi bukker. Marie glæder sig mest til at koncerten er overstået. Jacob glæder sig mest til jul.

Der er mange glade og solbrune festivalgæster udenfor bussens vinduer - og en lækker festival-tøs på skateboard.

 

11.18: Jacob vil virkelig gerne spille Pokemon Yellow. Men han vil ikke fortælle hvilket level, han er kommet til. Erik er plat med dårlige jokes om, at "det sagde hun også i går".

 

11.20: Nu er vi bag Orange Scene. Aske kommer om tre minutter med vores armbånd.

 

11.22: Kirsten: "Jeg er jo kvinde. Jeg kan multitaske".

 

11:22,5: Vi betragter en mand, som ser ud til at lave morgengymnastik i underbukser med en bajer i hånden på et tag. Svedigt!

 

11.23: Bussen er meget varm. Asger og Jacob nynner blid klassisk musik – John Rutter.

 

11.47: Vi er lige kommet backstage og føler os godt tilpas mellem plakater med Metallica, Iron Maiden, AC/DC og Slayer. Her er faktisk også et billede af Thulebasen!

 

11.48: Erik fortæller, at han vågnede op for et par dage siden klokken 4.00 om morgenen med en stærk følelse af, at han skulle være et andet sted. Han tog sine koncertbukser på og var på vej ud af døren, da han så vågnede op og tænkte: "Hvad har jeg gang i!?", og gik i seng igen.  Dea drømte, at hun kom for sent til koncerten i dag, og at den skulle spilles klokken 13.00 - panik! Kirsten kunne ikke falde i søvn i nat. Marie drømte, vi spillede for en næsten tom Pavillon Junior. Asger drømte i nat, at han ikke havde harpiks på buen, så celloen lød meget af luft.

 

12.00: Dea og Marie ligger i hængekøje og bliver fotograferet til GAFFA. (Gad vide om fotoet kommer med i bladet?) Erik Theodor kommer luskende og siger: "What up" og nyder Maries hjemmebagte pølsehorn.

Kirstens negledrøm: Kirsten drømte for resten for nogle nætter siden, at hendes negl på den højre langefinger flækkede… tragisk for en klassisk guitarist.

 

13.32: Vi er i gang med lydprøven. Jeg har ikke længere ondt i maven. Det føles faktisk godt at stå her på scenen. Far skal have et kæmpe kram (af Kirsten).

 

14:01: Det kommende scene-monster, Pernille, betror sig til Dea og fortæller, at hun er meget nervøs for at skulle danse rundt på scenen i kostume. Det er nu også forståeligt nok, når man tænker på, at det er komplet umuligt at se, hvor man går, og hvad man går ind i gennem det vilde papkasse-monsterhoved. Monstret må drikke et par øl, så går det sikkert meget bedre.

 

14.12: Erik vandt 160 – 30 over Jacob i kaste-ringe-på-pind-spil, og han er pavestolt. Vi skal på scenen om lidt!

 

14:20: Kirsten har lige instrueret Farmand. Han er med, hvis en guitarstreng skulle springe. Kirsten synes selv, hun har lavet en ret tjekket pose med nye strenge, tuner, forskellige redskaber (a la klemmetang og… tang) og diverse.

 

14.25: Vi har alt klar… nej! Det har vi ikke! Marie mangler sin lykkesten. Pernille ved hvor den er - pyyh…

 

14.28: Alle giver krammere. Ham der Aske Zidore er megastresset. Men ellers er alle nu udstyret med lykkesten og kanon-meget klar til at indtage Pavilion Junior!

 

14.30: Megavild hujen ude fra publikum. Wauw, det lyder egentlig vildt. Okay. Vi går på scenen nu. Konferencieren droppede sin sætning med "omme bag perleportene". Men ellers fik han varmet godt op i en brusen af jubel og gode vibes fra publikum…

 

Mellem 14:30 og 15:13: Jeg (percussionist, Dea) sidder pt. ved min cajon og mærker rusen fra det vilde Roskilde publikum! Koncerten er i fuld gang, og det er for sindssygt fedt! Vi sender kærlighed og musik ud over publikum og får ligeså meget igen! Det er smukt, og musikken lyder smuk! Det lyder for fedt.. (Ja, jeg har optur på!) Marie siger nu: "Har I haft en god dag", og publikum jubler til svar. Der går en stærk kameramand (kameraet ser meget tungt ud) rundt og filmer, og det med rette, det er tre mindeværdige kvarter, vi er midt i nu!

 

15.13: Vi står lige bag scenetæppet på Junior. Det er grande svedigt. Folk klapper sygt meget. Nå, men vi skal ind nu igen.

 

15:18: Det var det. En veloverstået koncert, hvor alle lige fra monster til violinist havde en svedig oplevelse på scenen, luften var stopfuld af niceness!

 

15.35: Interview med blad for homoer.

 

15.45: Interview med Roskilde Festival TV

 

16.??: Vores dagbog er væk! Åh nej, det er jo der vi har skrevet alt! Det var bare det bedste at træde uden for back stage og få øje på min mor, som fortalte, at hun faktisk var rørt til tårer gennem de første numre. Søde mor.

 

18.51: Vi bliver smidt ud af backstage. Men det er også okay. Så finder vi et andet sted backstage.

 

18.54: Jagten på dagbogen er stadig i gang. Vi er meget nervøse, hvis den er væk. Der er jo trods alt alle mulige kendte mennesker, der har skrevet i den (!!!) P.t. sidder vi og drikker.

 

18.59: Roskilde har allerede givet os dvd'er med koncerten, og vi ser lidt af den nu! Wauw, man har jo ingen fornemmelse af, hvad man laver, når man er på scenen. Pernille er meget overrasket over sin egen overbevisende præstation som monster, "hvor er det niiiice"…

 

19.03: Vi modtager en sms med Kirsten som afsender: "DAGBOGEN FUNDET!" Vi sidder ved medarbejdercaféen og klapper i vores små hænder.

 

19.15: Kirsten er ankommet med dagbogen. I mellemtiden har vi skrevet på Tues computer. Vi fik en pose med Jägermeister af Roskilde, og der havde dagbogen gemt sig. Okay. Det er også i dette sekund, vi forstår, at vi har ferie. Vi har faktisk ferie nu! Det er vi altså glade for! Vi kan desuden godt forstå, at dagbogen gerne ville være i tasken med Jägermeister.

 

19.19: Det er nærmest først nu, at jeg (Marie) forstår, at det faktisk var Roskilde, vi spillede for. Det mest vilde var at opdage folk, man kender, mens man stod på scenen. Jeg blev rørt, det gjorde jeg virkelig. Og der var virkelig mange, jeg genkendte blandt publikum.

 

19.26: Marie udbryder: "'kæft, jeg elsker feminine drenge! …(tænkepause) Der findes bare ikke noget bedre!" Her henvises til de tre skønne strygere, som vi er blevet enige om nok har de mest feminine og følsomme instrument-roller i vores set-up.

 

20.11: Citat Kirsten: "Jeg kan ikke finde ud af det her Mac-lort!"

 

21.01: Vi har lige læst GAFFAs anmeldelse af vores koncert. De har sgu kun givet os tre stjerner. Hallååååå!

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA