x

Morrissey: Prince er mere royal end Dronning Elizabeth

Morrissey: Prince er mere royal end Dronning Elizabeth

Morrissey har givet hyldest til "den igennem mange år veganer og stærke fortaler for nedlæggelsen af slagterhuse", Prince, som pludselig døde torsdag den 21. april i en alder af 57 år. "Prince, som skabte noget med sit liv i modsætning til bare at få sin formue foræret, er langt mere 'royal' end Dronning Elizabeth den anden," slår Morrissey fast. Det skriver NME. 

Han fortsætter sin hyldest med at nævne den indflydelse, Prince havde på verden: "Prince har haft mere indflydelse på verden, end man tror, og hans liv i musikken er blot begyndelsen, og han ville blive takket ikke kun af mennesker, men også dyr for at leve sit poetiske liv, som han gjorde."

På sin fanside True To You kritiserer Morrissey især mediernes dækning af Princes død, fordi de undlader at nævne hans arbejde for at fremme dyrerettigheder. "Ingen af disse punkter blev nævnt i de hundrede fjernsynsrapporter, jeg så i går," skriver han, "mens de dækkede Princes fortryllede liv og triste dødsfald."

Dyrerettighedsorganisationen PETA har dog ikke glemt Prince, og allerede i torsdags fremhævede de verdensstjernens støtte til dem. "Når folk spurgte ham, hvorfor han var bekymret for dyrs velfærd i en verden med meget menneskelig lidelse, ville Prince svare 'Medfølelse er et handlingsord uden grænser'."

Prince donerede sangen "Animal Kingdom" til PETAs 20 års jubilæumsfest, hvor den blev brugt som musikalsk invitation. I teksten lyder det: "No member of the animal kingdom ever did a thing to me / It's why I don't eat red meat or white fish / Don't give me no blue cheese / We're all members of the animal kingdom."

Prince Rogers Nelson blev obduceret fredag, men det ventes ikke, at der kommer nærmere oplysninger om årsagen til det pludselige dødsfald inden for de første uger. Det er dog fra myndighedernes side blevet udelukket, at der var tale om selvmord, eller at nogen havde udsat stjernen for vold. Det menes, at Prince var alene, da han gik ind i elevatoren i sin ejendom og døde. Han blev i går bisat ved en privat ceremoni. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA