x

Oplev fem markante kvindelige kunstnere til Hun Solo i Vega

Oplev fem markante kvindelige kunstnere til Hun Solo i Vega

Tirsdag den 13. september 2016 afholdes koncert-konceptet HUN SOLO i Lille Vega, København.

HUN SOLO er koncertaftener, hvor fem kvindelige musikere går helt alene på scenen og spiller hver sin solokoncert. Hver koncertoptræden varer 25 minutter og er en unik mulighed for at opleve kunstnerne uden filter, helt direkte og med det stærke nærvær som omdrejningspunkt.

Formålet med arrangementet er at sætte spot på et lille udvalg af de mange kompetente og interessante kvindelige kunstnere, der findes i det danske musiklandskab, ved at lade dem træde frem i solo-setups of fortolke deres egen musik på helt nye måder.

Denne gang kan du opleve følgende fem kunstnere:

 

Nana Jacobi

Popsangerinde, sangskriver og komponist Nana Jacobi har ry for at levere gåsehudsfremkaldende liveoplevelser. Om hendes tredje album ”Expander”, som udkom sidste år, skrev GAFFAs Jan Opstrup Poulsen følgende:

Nana Jacobi fortsætter sin intense og omfavnende tilgang til den let svævende popsang. Det er det musikalske drama, der skal iscenesætte sangene på hendes tredje album, hvor vokalen udgør den dragende kraft." Læs hele anmeldelsen her.

Du kan se musikvideoen til nummeret ”I Put My Foot Down” nedenunder:

 

 

Emma Acs
I 2011 debuterede Emma Acs med albummet ”Champagne”, som GAFFAs Christian Erin-Madsen udtalte følgende om:

Albummet er sprængladt med nostalgi fra 60'er-brug af instrumenter og puster effektive røgringe op mod sluttresserne og følgende års hippieudbrud. Tag Green Stars & An Orange Sun, hvor sitar og orgel krystalliserer letsvævende marihuana- og syredrømme, som sad hun med sin backinggruppe, The Inbred Family, på gulvet og udbasunerede erfaringer fra sin psykedeliske dannelsesrejse til Indien.” Læs hele anmeldelsen her.

Lyt til nummeret ”Fever” her:

 

 

Ida Gard

Hun varmede op for Bob Dylan på Amfiscenen i Aarhus i 2014 og er aktuel med albummet "Womb", som har fået følgende rosende ord af GAFFAs Ivan Rod:

”Ida Gard har stilsikkert – som en dansk light-udgave af Alanis Morissette – skabt et pågående pop-rock-album, der – midt i den rå, instrumentale ståhej – prioriterer teksterne. Og teksterne? Dem har hun fundet inspiration til og skrevet på baggrund af læsninger i finske Mikael Niemis roman Populærmusik fra Vittula. Og dét skal hun have ros for! Albummet fremstår nemlig – med afsæt i dén ramme – struktureret, fokuseret, mangefacetteret og netopstilsikkert.” Læs hele anmeldelsen her.

 Lyt til nummeret ”Womb” her:

 

Ida Wenøe

Ida Wenøe (tidl. Boho Dancer) har nu markeret sig som solist med det stemningsfulde, neofolkinspirerede soloalbum ”Time Of Ghosts”, som GAFFAs Espen Strunk skrev følgende om:

”Hvad angår den musikalske side af sagen, giver det god mening, når Wenøe i forbindelse med udgivelsen har udtalt, at hun sigter direkte mod det ikke helt ringe, britiske marked for folk(e)musik med præfixet neo- eller alternativ. Der er kælet for det organiske, intime udtryk i produktionen, hvor åndedragene høres, og Wenøe selv har spillet mange af instrumenterne.” Læs hele anmeldelsen her.

Lyt til nummeret ”I Am On Your Side” i videoen nedenunder:

 

Kirstine Stubbe Teglbjærg

Kirstine Stubbe Teglbjærgs (tidl. Blue Foundation) sange svæver i spændingsfeltet mellem skønhed og støj, og teksterne er dansk poesi af høj klasse. GAFFAs Pelle Sonne Lohman skrev følgende om sangerindens soloalbum ”Hamskifte” fra 2013:

”Helt forventeligt er Teglbjærgs stemme et på samme tid betagende og afgørende aktiv, og det er som altid en forførende fryd at lade sig suge ind i kvindens omfavnende vokale univers. Også den ret konsekvente vekselvirkning mellem tyst eftertænksomme og mere råt pågående numre virker efter hensigten - på evigt omskiftelige præmisser holdes lytteren til ilden, og det fungerer brandgodt.” Læs anmeldelsen her.

Lyt til nummeret ”Tæppet Er Faldet” her:

 

Her kan du købe billetter og finde yderligere information om koncerten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA