x

Alice Cooper: Producerne ødelægger det hele

Alice Cooper: Producerne ødelægger det hele

Den koncertaktuelle chokrock-regent Alice Cooper, der gæster Ballerup Super Arena 29. november, har været med længe nok til at have set det meste, og i det store hele er han stolt af rock'n'roll-kulturen anno 2007. Men et stigende antal producere smadrer nerven i de nye bands, advarer Cooper.

– Jeg hører masser af demobånd med fede bands, og jeg er faktisk overrasket over kvaliteten af det, der bliver lavet i garager og øvelokaler verden over, fortæller Cooper til GAFFA.dk og fortsætter: – Men så kommer der en eller anden smart producer, der tror, han kan og ved alt, og producerer bandets nerve til døde. Det er skræmmende, for det, der sker, er, at musikken bliver så pæn og velpoleret, så pussenusset, at det har meget lidt med rock'n'roll at gøre. Det vil jeg gerne advare imod, og med min musik være med til at trække i den modsatte retning. Rock skal være beskidt og råt. Punktum.

Han føler stadig, der er sange, som mangler at blive skrevet, ligesom han kan notere sig, at der stadig er fans, som indløser billet til en tour de force i hans univers. Alice Cooper har ikke tænkt sig at stoppe lige foreløbig, for som han selv siger:

– Jeg betragter mig selv som mestervampyren, den ældste af dem alle, og med det kommer der også ansvar.

I løbet af næste sommer udsender den 59-årige veteran sit 25. studiealbum, der får titlen ”Along Came a Spider”, og det bliver sandsynligvis ikke det sidste, vi hører fra ham, lader han forstå.

– Stilmæssigt vil det nye album minde om ”Last Temptation” (1994, red.). Jeg har et fantastisk band, og det betyder, at vi kan indspille størstedelen af materialet live i studiet. Det giver en meget mere autentisk lyd, når musikerne rent faktisk er til stede på samme tid og i fællesskab skaber et nummer. Det er dér, magien opstår.

Læs en længere version af interviewet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA