x

Den britiske hiphops kronprinsesse kommer til Danmark

Den britiske hiphops kronprinsesse kommer til Danmark

Et eksplosivt boom opleves i disse dage, når det kommer til de kvindelige rappere. Fra Nadia Rose til Cardi B ser vi en bevægelse tegne sig i horisonten, og det er vist kun sundt. Nu kan vi så glæde os til fremstormende Little Simz, der gæster Pumpehuset 16. maj.

Navnet er Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo, født i London i 1994, og hun er en kendt del af den britiske hip hop-skole med rod i grimen. Men i undergrunden er hun ikke et nyt navn, da hun har otte mixtapes og fem ep’er bag sig, med det allerførste ”STRATOSPHERE” på gaden som startskuddet tilbage i 2010, da hun var kun 16 år. Tiden fra da af har der derfor været til at udvikle sig i nye retninger.

Debutalbummet ”A Curious Tale + Persons” fra 2015 og efterfølgeren ”Stilness in Wonderland”, der så dagens lys i 2017, er ganske langt fra den kendte grime-scene i UK med Stormzy og Skepta ved styrepinden. Jazzen boomer hele vejen ud i produktionerne, og den stilne afmålte coolness dominerer albummet igennem i alt fra originale kompositioner til samples af Drake og The Weeknd, indtil hun eksploderer på numre i hurtigt flow og vidunderlig britisk dialekt på numre som ”Picture Perfect”, og denne kombination imponerede også her på redaktionen. Kort sagt er det en kvinde på blot 23 år, men med et massivt vingefang, der kan ses på dansk grund.

I løbet af hendes opstigning har hun da også fået de rigtige folk i ryggen. Kendrick Lamar og J. Cole co-signede debut-albummet, Kendrick roste hende betydeligt i en BBC 1-radioudsendelse, og mange Gorillaz-fans vil huske hendes optræden sammen med bandet i Royal Arena sidste efterår, hvor hun også varmede op. Senest hun var i landet i eget navn var i forbindelse med Distortion Ø, hvor GAFFAs udsendte bestemt kunne erklære sig tilfreds med det fremviste. Ud over alt dette har Little Simz etableret sig i ren iværksætter-stil igennem kortfilm, tegneserier med rod i musikken samt etableret eget pladeselskab ”Age 101: Music” og egen mini-festival i London, kaldet ”Welcome to Wonderland”.

Turen til Pumpehuset går som sagt den 16. maj.

Lyt til den seneste udgivelse ”Stilness in Wonderland” her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA