x

Aarhusiansk gratisfestival præsenterer Marwan og Bogfinkevej

Aarhusiansk gratisfestival præsenterer Marwan og Bogfinkevej

Der står hiphop på programmet, når den gratis urban-festival FRESH bliver afholdt for femte år i træk. 

Endagsfestivalen løber af stablen i Mølleparken den 1. september under Aarhus Festuge. På musikprogrammet er der både etablerede og upcoming Aarhus-musikere. Her finder man blandt andet rapperen Marwan og raptrioen Bogfinkevej. Derudover optræder Bror Lort, Haruna, Vincent WoodVice Versa, Højt Plan, Glenn T, Swerwainmiyagi & Freaqwhensees, Sémmane
og Louis også under festivalen. 

Den aarhusianske rapper Marwan albumdebuterede i 2007 med P.E.R.K.E.R, og det seneste skud på stammen er Partisaner og Blå fra 2017, førstnævnte et album som  fik selskab af flere gæsterappere, herunder L.O.C samt Bai-D og Lord Siva og høstede fire flotte stjerner af GAFFAs anmelder. 

LÆS OGSÅ: Det skal du høre i Aarhus Festuge – meget er gratis!

Bogfinkevej er for tiden aktuel med den fængende single "Ualmindelig". Når den aarhusianske raptrio træder op på scenen ved Mølleparken, er der lagt op til chill og hygge. Under Roskilde-koncerten i 2017 skrev GAFFAs anmelder følgende rosende ord om gruppen: "Den gennemgående overskrift for Bogfinkevej må være hyggelig. Der blev sunget, danset og chillet til musikken". 

LÆS OGSÅ: Ny musikvideo fra Bogfinkevej

Programmet byder også på flere upcoming artister, herunder Haruna, som har lavet musik i mere end 14 år, hvilket har bragt ham vidt omkring på den danske musikscene. Blandt andet var han den ene halvdel af hiphop/rockbandet Klub 27 og har netop smidt solo-debutsinglen "Sommerfugle" på gaden. 

En anden herre, som også har mange års erfaring på musikscenen, er Louis. Han har blandt opvarmet for de store internationale rapstjerner Kid Ink og T-Pain. Som blot 12-årige startede Louis musikkarrieren med at rappe i Aarhus V-kollektivet "Pimp A-Lot" med blandt andet førnævnte Marwan. 

LÆS OGSÅ: Se teaservideo til singlen "Sextape" fra danske Louis

Gratisfestivalen vokser år for år, men samtidig forsikrer arrangøreren, Daniel Bé, at han ingen planer har om at tage entré for festivalen – hverken i år eller i fremtiden, fortæller han til Aarhus Echo.

Følg med i Facebookeventet her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA