Sony vinder retssag mod Jackson-fan

Sony vinder retssag mod Jackson-fan

Det sidste stykke tid har der floreret rygter om, hvorvidt Sony har udgivet falske Michael Jackson-sange eller ej. Den amerikanske domstol har nu fastslået, at Sony ikke er skyldige i den omdiskuterede sag.

En retssag mod Sony Music er netop endt. Pladeselskabet var anklaget for at have udgivet falske Michael Jackson-sange, en sag som blev anlagt af en Jackson-fan. Flere medier, inklusive GAFFA, skrev i første omgang, at Sony havde indrømmet plagiatet, men det skyldtes en misforståelse, skriver Vibe, som var kilden til den oprindelige historie. Nu er hammeren faldet - og den amerikanske domstol har besluttet, at pladeselskabet ikke vil blive holdt ansvarlig for numrene på det posthume Michael Jackson-album, Michael fra 2010.

Det var en af Jacksons fans, Vera Servoa, som kickstartede retssagen i 2014 og beskyldte Jacksons mangeårige venner Eddie Cascio, James Victor Porte og produktionsselskabet Angelikson Productions LLC for at skabe og sælge falske Michael Jackson-numre til Sony Music Entertainment. Tre af numrene, Monster, Keep Your Head Up og Breaking News, skulle ifølge Servoa være blevet indspillet af Jackson-imitatoren Jason Malachi. 

LÆS OGSÅ: Michael Jackson kunne være fyldt 60: Episoder, som ændrede karrieren

I sidste uge besluttede retten, at Sony ikke kan holdes ansvarlig for de påståede efterligninger. Årsagen er, at ingen part hverken kan af- eller bekræfte, om vokalen er forfalsket. På trods af, at pladeselskabet ikke er skyldige, kan produceren Cascio og produktionsselskabet Angelikson Production se frem til en retsag i den kommende tid. Ifølge flere medier, inklusive Music Business Worldwide er de, de eneste som kan fastlægge, hvorvidt det er tale om efterligninger eller ej.

Sagen er således ikke slut endnu, og flere fans er stadig i vildrede om numrenes gyldighed. Dengang albummet udkom i 2010, såede GAFFAs anmelder Sohail Hassan også tvivl om numrenes ægthed: "Hvor MJ's mest velinformerede og kritiske fans påstår, at der klart er tale om en eller flere dårlige MJ-kloner. Den C "Tricky" Stewart-producerede Keep Your Head Up kunne snyde selv mig, men føromtalte Breaking News og Monster narrer mig ikke. Ligegyldigt hvor mange ekspert-udsagn, Sony disker op med. Pinligt, grisk og uværdigt." 

LÆS OGSÅ: Ikke en konge værdigt

Vi, hos GAFFA, venter spændt på, hvor sagen ender. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA