x

Første hovednavn til Heartland

Første hovednavn til Heartland

Solange er netop tilføjet som første musiknavn til Heartland Festival 2019.

Når Heartland til sommer løber af stablen ved de smukke omgivelser omkring Egeskov Slot, bliver det med den amerikanske r&b-superstjerne øverst på plakaten.

Solange Knowles fik sit store gennembrud i 2016 med sit selvskrevne og delvist selvproducerede tredje studiealbum A Seat at the Table, som rent musikalsk byder på den blødeste soul, mens teksterne giver udryk for gedigen afroamerikansk feminisme. Det personlige album blev et af de mest skelsættende i nyere amerikansk musikhistorie og strøg direkte ind på førstepladsen på den amerikanske Billboard-hitliste. Derudover kårede toneangivende magasiner som Spin, Vibe og Pitchfork albummet som årets bedste – og i 2017 modtog hun en Grammy for Best R&B Performance for singlen ”Cranes in the Sky” fra samme album.

De seneste år har således budt på store eventyr for den succesfulde sangerinde, der for alvor har trådt ud af storesøster Beyoncés skygge.

LÆS OGSÅ: Nyt Solange-album på trapperne

Om bookingen siger musikprogramchef og direktør for Heartland, Ulrik Ørum-Petersen:

– Solange er et navn, vi har drømt om at få på plakaten i hele festivalens levetid. Hun er både en kæmpe kunstnerisk begavelse og en gudsbenådet performer, der har forstået at forene det eksperimenterende med det populærkulturelle på en måde, der har gjort hende til et internationalt ikon. At hun ovenikøbet har annonceret et nyt album, der udkommer i god tid inden hendes optræden på Egeskov, gør os kun endnu mere stolte over, at hun har valgt os til sin eneste danske optræden til sommer.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Blødt og vellydende album med stærk sangerinde

Når Solange til sommer rammer Heartland, bliver det med et spritnyt (endnu unavngivet) album i bagagen. Det er samtidig første gang, Solange kan opleves i Skandinavien siden 2017, hvor hun fik GAFFAs anmelder til at falde i svime efter sin koncert på Roskilde Festival, der blev kvitteret med fuldt hus. Læs den fulde anmeldelse her.

De kommende måneder vil der løbende blive plottet flere navne fra hele verden på programmet for festivalen, der både omfavner musik, kunst, samtaler og mad.

Heartland finder sted for fjerde gang fra torsdag den 30. maj til lørdag den 1. juni 2019.

Varm op med hittet "Cranes in the Sky":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA