x

Alphabeat er tilbage


Den danske sekstet bryder over fem års tavshed 

Alphabeat er tilbage. Pop-sekstetten har netop offentliggjort, at de giver to koncerter, lørdag den 23. november i Scandinavian Congress Center, Aarhus og lørdag den 30. november i KB Hallen i København. Samtidig er de klar med en ny single, "Shadows" – se videoen ovenfor. 

Billetsalget til de to koncerter starter på onsdag 6. marts klokken 10 via livenation.dk

– Det har hele tiden ligget i kortene, at vi skulle spille sammen igen, og lysten til det har været der i lang tid, siger den ene af de to frontfigurer, Stine Bramsen. – Der er en stærk energi og kemi, som er blevet genantændt, og det blev den med det samme, da vi lavede "Shadows".

Den nye single er indspillet i et sommerhus på Sjællands Odde. Bandets anden frontfigur, Anders SG fortæller: – Det er som at stå i det gamle øvelokale i Silkeborg igen, når vi mødes der. Vildskab, venskab og selvfølgelig noget med nogle øl. Vi har lavet de fleste demoer i sommerhuset, og det er også her, vi er endt med at indspille størstedelen af alle de nye sange, vi har på vej.

Singlen "Shadows" er produceret i samarbejde med Emil Falk (Hugo Helmig, Christopher, Soleima med flere).

Stine Bramsen og Anders SG fortæller, at gruppen allerede har lavet demoer og sange nok til to album, men hvornår vi får mere musik at høre, vides endnu ikke.

Sekstetten er gendannet i den oprindelige opstilling alias Stine Bramsen (sang), Anders SG (sang), Anders Bønløkke (guitar/keyboard), Anders Reinholdt (bas), Troels Møller (trommer) og Rasmus Nagel (keyboard).

Alphabeat udgav i 2007 debutalbummet Alphabeat, der blev genudgivet internationalt med en lidt anderledes trackliste året efter som This Is Alphabeat. Albummet affødte singlerne ”10.000 Nights” og ”Fascination”, som mødte stor succes i både ind- og udland, og albummet nåede ind på den engelske top 10 som det dengang kun tredje danske album efter Nina & Frederik og Aqua. Opfølgeren The Spell fra 2009 rystede blandt andet også det populære titelnummer af sig, og gruppen har solgt mere end en million album og singler internationalt.

LÆS OGSÅ: Danske musikere tjener godt i udlandet

Siden 2012’s Express Non-Stop og en efterfølgende turné er bandet dog gået på pause. Forsanger Stine Bramsen begyndte en solokarriere med udgivelsen af singlen ”Prototypical” i 2014, fulgt op af et album i 2015 og en ep i 2018, og hun har lige afsluttet en Danmarksturné.

LÆS OGSÅ: Stine Bramsen ude med ny ærlig single til den danske popscene

Alphabeat-medlemmerne Anders SG og Anders Bønløkke dannede et nyt band, Thanks, der singledebuterede i 2016 og udgav debutalbummet Mind Expansion sidste år.

LÆS OGSÅ: ...Og dansemusik for alle og enhver

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA