x

Ed Sheeran svarer på Wiley-kritik for at være en "culture vulture"

Ed Sheeran svarer på Wiley-kritik for at være en "culture vulture"

"Jeg har aldrig sagt nej til at lave en sang til dig"

Ed Sheeran har nu svaret på den kritik, han har fået af grime-rapperen Wiley for at være en "culture vulture", altså en kultur-grib, der stjæler fra andre kulturer. Noget, Wiley beskyldte Sheeran for på Twitter, efter at Sheeran i august udgav et remix af sit samarbejde med grime-rapperen Stormzy på sangen "Take Me Back to London".

Dengang skrev Wiley ifølge NME i nogle nu slettede tweets: "Kom ikke til grime-scenen, hvis du er på jagt efter indflydelse og er en kultur-grib. Alle, som bruger os og vores kultur, er kultur-gribbe. Jeg trækker stikket til min guitar og fodpedal, og jeg gider ikke høre nogen jamre sig over ingenting."

I et interview med BBC for nylig sagde Wiley desuden, at Sheeran havde sagt nej tak til at medvirke på et nummer til Wileys kommende album. "Han sagde: 'Du har brug for mig, men jeg har ikke brug for dig', med henvisning til Sheerans hit "You Need Me, I Don't Need You". 

Wiley sagde videre til BBC: "Hør her, vi hjalp fyren med at komme ind i billedet. Jeg har gjort noget for ham – "You". Den er på hans album, ikke? Så da jeg ville lave mit eget, fik jeg at vide: 'Du kan ikke gøre dette, Ed kan ikke være med i videoen, du kan ikke bruge Ed.' Han ville ikke sige sit pladeselskab imod."

Wiley og Sheeran har tidligere arbejdet sammen på Sheerans sang "You" og på Wiley-nummeret "If I Could", begge udgivet i 2011 kort før Sheerans store gennembrud. "You" stammer i øvrigt fra Sheerans ep No. 5 Collaborations Project, hvor han arbejder med grime-rappere på alle numre, så grime er ikke ligefrem nyt fra ham.

I 2017 udtalte Wiley videre til NME, at Sheeran burde modtage magasinets "Godlike Genius"-pris året efter. "Han er en ven, men vigtigere er han en stor musiker", sagde han dengang.

LÆS OGSÅ: Nu tjener Ed Sheeran ikke penge på “Shape of You” 

Nu afviser Ed Sheeran kritikken i et længere opslag på BBC-kanalen Radio 1Xtras Twitter-profil. Han skriver:

"Kære Wiley, jeg vil lige afklare nogle ting. Jeg har aldrig sagt nej til at lave en sang til dig, efter at vi lavede "You" til No. 5. Du ville gerne udgive "If I Could" den samme uge, som jeg udgav min første single på et stort selskab, og jeg spurgte dig bare, om du ville flytte din single til en uge før eller senere, hvilket du gjorde; sangen kom ud, og jeg er stadig meget stolt af den."

"Jeg har sagt ja til 90 procent af de gæsteoptrædener, jeg er blevet spurgt om, medmindre jeg har holdt pause eller ikke har kendt kunstneren personligt. (...) "You Need Me, I Don't Need You" skrev jeg, da jeg var 15, og den handler absolut ikke om andet end teenage-usikkerhed."

"Du ved, at jeg har stor kærlighed og respekt til scenen og til dig. Jeg glæder mig til Godfather 3 (Wileys kommende album, red.), er spændt på at høre det. Dette er det sidste, jeg vil sige om dette".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA