x

VIDEOPREMIERE: Eksplosiv og smuk dans til hårdtslående Bersærk-track


Det danske heavy metal-band Bersærk har leveret en rå og flot musikvideo til singlen “Balders bål”

Bersærks førstesingle “Balders bål” fra deres kommende tredje album, der udkommer foråret 2020, har fået en hårdtslående visuel side. Den flotte video er en mørk omgang, der på intens vis skildrer det hedenske heavy-band rocke igennem i et forladt og faldefærdigt hus, alt imens en kvinde med overnaturlige kræfter kravler og danser sig gennem skovens muld.

LÆS OGSÅ: Vi skal huske, hvor vi kommer fra

Om projektet udtaler Bersærk selv:

– For os er “Balders Bål” en repræsentation af nogle af de elementer, vi arbejder med på det kommende album: Mørke, tyngde og storhed samt skønhed, dynamik og melankoli. Videoen er optaget i det naturskønne Mols Bjerge, der på mange måder indeholder alle disse hybrider, og er også der, vi indspiller den kommende plade.

– Idéen til videoen blev udviklet i samarbejde med instruktør Thomas J. Mikkelsen, og vi blev hurtigt klar over, at vi ikke ville lave en direkte fortolkning af teksten til sangen, men stadig omfavne de førnævnte hybrider. Derudfra udsprang idéen med den kvindelige karakter, der besøger os fra underverdenen, der som Hel fra den nordiske mytologi på én gang er smuk og skræmmende.

LÆS OGSÅ: Copenhell tilføjer 11 nye artister – meganavn iblandt

Instruktør Thomas J. Mikkelsen har tidligere instrueret videoer for Carpark North og UFO & Yepha og har i denne video til “Balders bål” arbejdet tæt sammen med videoens hovedperson, danseren Sarah Holm Hermansen:

– Inspiration til videoen er baseret på bandets egen idé, som jeg så bearbejdede og formede til noget, der kunne være visuelt stærkt og skabe en følelse, man kunne være i, mens man ser videoen. Vi vil vise, hvordan den rå lyd og den nordiske natur deler en storslået kraft, men også kontrast. Den skulle gerne vække en følelse af noget større end os. Sarah Holms dansestil, som rummer både den fineste elegance og eksplosive vildskab, understøtter netop den kontrast, som lyd og billede tilsammen danner. Denne dualitet har referencer til den nordiske mytologi, som er en stor del af Bersærks univers.

Artiklen fortsætter under videoen

Bersærk blev dannet i 2012, og har siden udgivet ep’en Trældom, debutalbummet Mulm og deres seneste plade Jernbyrd fra sidste år. I 2016 spillede de en koncert på Roskilde Festival, der modtog fire ud af seks stjerner af vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Copenhagen Metal Fest klar med det færdige program

Bersærk kan opleves live til næste år, når de kommer rundt. Sidste år spillede de for anden gang på Copenhell og gentager successen til Copenhell 2020.

Bersærk har for nyligt offentliggjort, at de spiller support for GAFFA-Prisen-aktuelle Dizzy Mizz Lizzy, når de drager på arena-turné til april, hvor også Psyched Up Janis spiller med i landets fire størster byer til de store koncerter.

BERSÆRK live 2020:

07.02.20 - Ebeltoft, Kulturloftet

08.02.20 - Slagelse, Badeanstalten

07.03.20 - Køge, Tapperiet

13.03.20 - Sønderborg, Sønderborghus

04.04.20 - Aalborg, Aalborg Kongres & Kultur Center (m. Dizzy Mizz Lizzy & Psyched Up Janis

11.04.20 - Odense, Jyske Bank Arena (m. Dizzy Mizz Lizzy & Psyched Up Janis)

17.04.20 - København, Royal Arena (m. Dizzy Mizz Lizzy & Psyched Up Janis)

18.04.20 - Ceres Arena (m. Dizzy Mizz Lizzy & Psyched Up Janis)

17-20.06.20 - Copenhell


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA