x

Michael Jackson-film får premiere den 31. oktober

Michael Jackson-film får premiere den 31. oktober

Det er de omkring 100 timers high-definition-optagelser fra Michael Jacksons generalprøver i Staples Center i Los Angeles, som nu bliver udgivet som koncertfilmen "This Is It". Koncertfilmen bliver trods alt kun knap 2½ time lang.

Vi har tidligere på GAFFA skrevet om, at de store filmselskaber kæmpede om rettighederne til optagelserne af de generalprøver, som gik forud for de 50 koncerter lange koncertrække, som skulle være opført i O2 Arena i London. Sony skulle angiveligt have budt hele 50 millioner dollars. Hvad det endelig bud blev, fortæller historien intet om, men nu er faktum, at Sony Music og Sony Pictures Entertainment udsender filmen til international biografpremiere den 30. oktober. Rettighederne har de købt af koncertarrangøren AEG Live, som angiveligt tabte over 100 millioner dollars på den aflyste koncertrække efter Michael Jacksons død den 25. juni.

"This Is It"-filmen kommer til at indeholde 3d-sekvenser, interviews og en gennemgang af Jacksons karriere. Størstedelen af filmens materiale stammer fra juni 2009.

Ifølge rollingstones.com indeholder aftalen med Sony foruden biograffilmen retten til at udgive et soundtrack, en director's cut og et dobbelt-dvd special edition-udgave af "This Is It". Filmen skal desuden vises til boet efter Michael Jackson, som har ret til at censurere materiale, som vil stille Kongen Af Pop i et dårligt lys.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA