x

Hannah Schneider albumdebuterer

Hannah Schneider albumdebuterer

Den danske singer-songwriter Hannah Schneider er et forholdsvis ubeskrevet blad, om end hun måske huskes for at "Kig' Forbi" Johnson på hans hit fra 2006. Nu udgiver hun så sit selvbetitlede debutalbum, som kommer på gaden 21. september på pladeselskabet Mermaid Records.

Hannah Schneider har en fortid i den ret ukendte gruppe Wired Little Lady, men er nu gået solo og har indspillet sit debutalbum i tæt samarbejde med produceren og trommeslageren Kåre Kabel Mai (Baby Woodrose, Freya, Nikolaj Christensen med flere) og guitaristen Andreas Käehne. Musikken kan beskrives som en slags mellemting mellem folk- og pop-orienteret singer-songer-musik og et mere elektronisk udtryk, med tekster på engelsk.

Hannah Schneider spillede på forårets Spot Festival i Århus, og her var GAFFAs anmelder Simon Høgh Meldgaard meget tilfreds. Han uddelte fem stjerner og skrev blandt andet:

"Sammenligningen med Feist og Jenny Wilson er god nok, men en fortyndet udgave er det ikke. Her var det også en sød stemme og nogle fine elektroniske plink og plunk. Men ringere end forbillederne var det ikke. Nogen ville nok mangle dybde eller tyngde i musikken, eller finde det hele for sødt. Men de lod ikke til at være til stede. Stående ovation virkede som en naturlig afslutning på publikums reaktion.

Der var lige den sprødhed, der gjorde, at den lækre, men søde, musik gled glat ned. Det er her sammenligningen med den franske vaniliedessert, Crème brûlée, trænger sig på."

Hannah Schneider kan opleves live førstkommende lørdag den 29. august, hvor hun spiller til åbningen af den nye scene Beta ved Amager Bio.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA