x

Bikstok Røgsystem laver sang til Operation Dagsværk

Bikstok Røgsystem laver sang til Operation Dagsværk

Den danske Dancehall-trio Bikstok Røgsystem blev genforenet i anledning af Bob Marleys fødselsdag tidligere i år og har siden fornøjet Skanderborg Festival-publikummet og spillet tre store koncerter rundt om i det danske. Nu er gruppen tilbage med en sang og en tilhørende musikvideo, der skal stå i spidsen for den årlige kampagne Operation Dagsværk.

Det tilbagevendende arrangement Operation Dagsværk giver gymnasieelever chancen for at droppe undervisningen for en dag og samle penge ind via diverse småjobs for at give andre unge i verden mulighed for at komme i skole. Operation Dagsværk, der har eksisteret i Danmark siden 1985, afholdes også i Sverige og Norge og har hvert år været en stor succes.

Bikstok Røgsystem består af Pharfar (billedet), Blæs Bukki og Eaggerman og har endnu kun har udgivet albummet "Over Stok Og Sten" tilbage i 2005. Den skæve trio har sammen med den lokale gruppe IZWI skrevet en sang og indspillet en video i Zimbabwe til formålet. Sangen har fået navnet "Hatirare", der oversat angiveligt skulle betyde "Sover aldrig".

Operation Dagsværk løber i år af stablen den 4. november, og pengene går i år til et uddannelsesprojekt i Zimbabwe, der går under navnet "Breaking The Culture And Silence". Bikstoks nye video kan ses på dr.dk’s nye internetkanal ved navn Pirattv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA