x

Yellowish udsender debutalbum til marts

Yellowish udsender debutalbum til marts

Den århusianske indiegruppe Yellowish, der siden 1998 har været hyppige gæster på de danske spillesteder, udsender 19. marts deres debutalbum "Solid Ground". Albummet udkommer på det lille københavnske selskab Quartermain, der bl.a. har udsendt plader med My Beloved og Flying Virgins.

Titlen på albummet skal næppe forstås særlig bogstaveligt, for Yellowishs guitarpop er ikke særlig jordbundet, men tværtimod atmosfærisk og drømmende, med tydelig inspiration fra start-90’ernes engelske, såkaldte shoegazer-scene med navne som Slowdive, My Bloody Valentine og Lush og som de to førstnævnte grupper med både mandlig og kvindelig leadvokal.

Yellowish har tidligere udsendt hele seks selvfinansierede ep’er, lå på et tidspunkt på P3’s hedengangne demohitliste "Demokræmen" og har bl.a. vundet musikkonkurrencen Amar Spot sidste år, ligesom sangerinden Laura Noszczyk ved årets Starfighters-konkurrence på Skanderborg Festival fik en "fidusbamse" (i form af whiskey) som bedste vokalist. Bandet har desuden varmet op for det amerikanske alternative country-band The Czars.

Quartermain udsender i øvrigt 6. februar en anden markant debutant, David Kosteljanetz, der blander klassisk singer-songwriting med afdæmpet elektronik på albummet "One Night Only". Quartermain har ligeledes andet album på vej med de svenske guitarpoppere Moonbabies, der 30. januar kommer med albummet "The Orange Billboard", ligesom de afmosfæriske guitarrockere Flying Virgins udgiver ep'en "Evil Fender" til maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA