x

Michael Jackson modtager Grammy posthumt

Michael Jackson modtager Grammy posthumt

17 singler, der gik nummer et på hitlisterne, og 13 Grammy-priser blev det til for Michael Jackson, inden han på tragisk vis døde af en overdosis i år. Nu hyldes popkongen endnu en gang til den amerikanske prisuddeling, hvor han sammen med fem andre kunstnere vil modtage hyldestpriser for deres arbejde med musikken igennem hele livet.

Det er blandt andre den canadiske crooner Leonard Cohen og countrysangeren Loretta Lynn, der også skal modtage en Grammy, men Michael Jackson stjæler naturligvis billedet, blandt andet fordi at han modtager den posthumt.

I forhold til de andre prismodtagere og de tidligere prismodtagere er Michael Jackson, der blev 50 år gammel, en af de yngre modtagere af prisen. Tidligere modtagere af prisen tæller navne som Frank Sinatra, B.B. King og Bob Dylan.

I selve Grammy-konkurrencen har der været en del stormvejr omkring den unge superstjerne Miley Cyrus, der fik sin sang trukket tilbage som kandidat til prisen i kategorien "Bedste Sang Skrevet Til En Film", da sangen "The Climb" netop ikke var skrevet specifikt til filmen "Hannah Montana: The Movie". I stedet er Karen O og Nick Zinner fra bandet Yeah Yeah Yeahs kommet med på afbuddet med deres sang til filmen "Where the Wild Things Are".

Der er dermed lagt op til, at Grammy-uddelingen, som traditionen byder det, bliver storslået og fyldt med kontroverser. Michael Jackson, Leonard Cohen og de fire andre modtagere af priserne for det livslange arbejde får tildelt priserne dagen før selve Grammy-uddelingen på den 30. januar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA