x

Crystal Castles sætter datoen

Crystal Castles sætter datoen

For små to år siden udkom det selvbetitlede debutalbum fra electro-thrasherne Crystal Castles, hvor de begejstrede med deres blanding af minimalisme og beskidte beats. Nu gør de det igen, og oven i købet med nøjagtigt den samme album-titel, i hvertfald ifølge NME, der for nyligt har interviewet duoen.

Pladen er blevet indspillet så mærkelige steder som en islandsk kirke og en forladt parkeringsgarage i Detroit og skulle i alt indeholde 14 numre, der alle er produceret af duoens mandlige halvdel, Ethan Kath.

Det første Crystal Castles album fik en fantastisk modtagelse blandt anmeldere, og fik 39. pladsen på NME's "Top 50 Greatest Albums Of The Decade". Også GAFFAs anmelder Thomas Borre lod sig forføre, og slap hele fem stjerner. Han skrev blandt andet:

"Crystal Castles formår på glimrende og danseappellerende vis at indarbejde både klinisk minimal vellyd og møgbeskidte og småstøjende indfald. Krystalslottet styres med kyndig og mangfoldig hånd af lydarkitekten Ethan Kaths, mens hans kvindelige makker, Alice Glass, står for de vokale anstrengelser, der ofte er manipulerede med henvisninger til både Battles og The Knifes stemmeføringsmæssige æstetik. Lyden og energien er varierende, hvilket bl.a. skyldes, at der trækkes på lige dele anarkistisk punk-energi og pumpende elektro-elegance. Crystal Castles har – i et virvar af lyde – begået et fremragende og mangehovedet album af den slags, som ikke på noget tidspunkt taber hverken lytteren eller sig selv på det beskidte dansegulv."

Næste selvbetitlede udspil fra Crystal Castles udkommer mandag den 7. juni. De skal også ud på en længere Europa-turné, der ikke inkluderer Danmark, så vil man opleve det nye materiale live, må man et smut over grænsen, eksempelvis til Glastonbury Festival.

Har man planer om at deltage i Record Store Day-projektet, kan man også erhverve sig singlen "Doe Deer" fra det nye album, der udkommer på 12" vinyl i meget begrænset oplag. Herhjemme deltager Moby Disc i Odense, Repo Man i København og Vinylen i Svendborg, så vil man have fingre i singlen, kan man håbe på, at de kan være behjælpelige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA