x

Kirsten & Marie varmer op for Yeasayer

Kirsten & Marie varmer op for Yeasayer

I aften gæster den meget roste Brooklyn-gruppe Yeasayer VoxHall i Århus til deres eneste koncert i Danmark i denne omgang. Og VoxHall har netop offentliggjort, at den danske duo Kirsten & Marie er blevet programsat som opvarmning.

De to midtjyske enæggede tvillinger Kirsten og Marie har i foråret i flere uger ligget nummer et på DR's hitliste Det Elektriske Barometer med deres single "My Dear" fra deres debut-ep "Kirsten og Marie". Både sangen og ep'en er centreret omkring de to pigers vokalharmonier og Kirstens akustiske guitar.

Ep'en er indspillet i løbet af en uges tid i en kirke i Nordjylland, en kirke på Nørrebro og i Oh No Onos studie. Pladen er produceret af Oh No Onos Aske Zidore, og er den første udgivelse på Oh No Onos nye selskab Tambourhinoceros.

Ep'en fik fire stjerner af GAFFAs Erik Barkman, der blandt andet skrev: "Tvillingerne Kirsten og Maries stemmer ligger så tæt op ad hinanden, at de danner en fascinerende og foruroligende samklang – de er hverken helt ens eller helt forskellige. Især i selskab med de modale guitarer i Running kommer midtjyderne til at lyde som to spøgelsespiger med hjertesorger. Det er svært at melde skråsikkert ud på baggrund af tre sange, men Kirsten & Marie antyder et potentiale ud over det sædvanlige."

Yeasayer debuterede i 2007 med albummet "All Hour Cymbals", som i januar 2010 blev fulgt op af "Odd Blood", som GAFFAs Simon Christensen tildelte hele fem stjerner og blandt andet følgende ord:

"Yeasayers andet album er helt fantastisk umiddelbart og imødekommende i forhold til, hvad man kunne forvente sig af Brooklyn-kvartetten. Bandet kaster stadig rundt med svimlende mange små melodilinjer i et indforstået psych-/indiepop-udtryk, hvor produktionen får blæsere, Hammond-orgel, samples og kraftig efterbehandling til at gå op i en højere enhed med (verdens-)musikalske inspirationer fra Caribien, Mellemøsten, fransk elektro og afrotrommer."

Billetsalget til koncerten er i fuld gang på GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA