x

Klub Husfred i Aalborg præsenterer efterårsprogram og udgiver gratis cd

Klub Husfred i Aalborg præsenterer efterårsprogram og udgiver gratis cd

Huset i Hasserisgade fik ved indgangen af 2010 en ny koncertklub. Klub Husfred var navnet og konceptet var at skabe en intim scene i Aalborg, hvor kunstnere fra landets undergrund kunne udfolde sig til glæde for det nordjyske publikum. Første sæson løb af stablen i foråret 2010 og talte blandt andet navne som Murder, Hymns From Nineveh, De Efterladte, Mads Wæhrens, Mouritz/Hørslev projektet, Er De Sjældne, Skvulp, Secret Oyster og Ditbandmitband.

Booker Michael Marino forklarer:

"Idéen var at gribe fat i et område af den danske musikscene, som mange øvrige spillesteder sjældent giver taletid; de intime koncertoplevelser, der stiller et krav til publikum om at fordybe sig i musikken og opsøge bands de måske ikke kendte i forvejen. En del spillesteder oplever røde tal på bundlinjen, hvilket gør at de satser sikkert på navne som sælger billetter i døren og fadøl i baren. Dette er forståeligt, et spillested er en forretning der skal køre rundt, men det er også en kulturinstitution der har en forpligtigelse til at satse, nytænke, udvikle og opdage. Dette har været ét af de vigtigste aspekter i Klub Husfreds kunstneriske profil".

Om hvorfor Klub Husfred har valgt at gribe fat i de smalleste og ofte mest ukendte nicher på den danske musikscene siger Michael Marino:

"Aldrig før har den danske undergrundsscene sprudlet af liv og nyskabelse, som det i disse år er tilfældet. Alternative kunstnere inden for en bred vifte af stilarter vælter frem og kvalitetsniveauet i det danske vækstlag har næppe nogensinde været højere. Dette ønsker Huset gennem "Klub Husfred" at være ambassadører for.

Ét af de nye tiltag i synliggørelsen af arrangementerne der finder sted i efterårssæsonen 2010 og de optrædende kunstnere der spiller i denne sæson, er udgivelsen af en gratis promotion-cd, med ét nummer fra hver af de optrædende bands, der blandt andet distribueres til musikbutikker, caféer og uddannelsesinstitutioner.

Michael Marino fortæller:

"Denne cd vil så at sige erstatte den traditionelle "løbeseddel" med muligheden for rent faktisk at høre hvad der sker i løbet af efteråret. En god mulighed for Huset til at lave reklame for koncerterne, en fantastisk mulighed for relativt ukendte kunstnere for at blive hørt af en masse musikinteresserede nordjyder og en oplagt mulighed for lytteren for at høre nogle af de små mirakler den danske undergrund har at byde på".
 
Nu er Klub Husfred klar til at tage hul på efteråret og dette gøres med følgende musikprogram:

17.9. Kirsten Og Marie (Folk / Singer-songwriter)
23.9. Magnus Fra Gaarden (Progressiv Jazz-Rock)
24.9. Syreregn + Langsyn (Syrerock / Beat)
8.10. Own Road + Hjerter Ka Se (Neofolk / Psykedelisk Rock)
15.10. Forgetting Feet (Spoken Word)
22.10. Den Fjerde Væg + Entakt (Alt. Rock/Pop)
12.11. Morten Skou Andersen og de mennesker han normalt sammenligner sig med (Vise/Protestsang)
26.11. So Like Dorian + Mathias Vinther Band ( Neofolk / Indiefolk)

Koncerterne starter klokken 20.00 og finder sted på Huset, Hasserisgade 10, 9000 Aalborg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA